Главният прокурор Иван Гешев е имал среща с пернишкия кмет

...
Главният прокурор Иван Гешев е имал среща с пернишкия кмет
Коментари Харесай

Гешев отиде в Перник, за да обещае, че лично ще следи случая с прокурорския син

Главният прокурор Иван Гешев е имал среща с пернишкия кмет Станислав Владимиров, заяви общината. Поводът е продължаващият няколко дни скандал със сина на зам.-шефа на локалната окръжна прокуратура Бисер Михайлов. Васил Михайлов бе арестуван след голям брой недоволства за побоища и тормоз над разнообразни хора в града. Понастоящем е с мярка " непрекъснат арест ".

До задържането му обаче стигна доста мъчно. Срещу 18-годишния юноша има няколко преписки, които до неотдавна отлежаваха, защото всички локални прокурори си бяха създали отказ поради познанството си с татко му. Едва откакто по медиите се разшумя за Михайлов-младши, прокуратурата се задейства.

За активизирането им помогнаха и дейностите на кмета. Владимиров разгласи, че персонално ще поведе митинг и в случай че локалната полиция не може да се оправи, ще търси помощ извън. Ден по-късно Министерство на вътрешните работи стартира огромна интервенция в града.

" Двамата разискаха случаите на жестоката експанзия в града, която ескалира в последните седмици. Той изясни, че е поел случая персонално и, че прокуратурата прави всичко допустимо, с цел да отбрани интереса на жителите. Главният прокурор разгласи и, че ще направи инспекция в пернишката прокуратура ", написа в известието на общината.

Не излиза наяве какво тъкмо ще се ревизира. Шефката на локалната прокуратура Галина Антова от няколко дни изяснява, че са работили по закон - незабавно всички са си създали отказ и са пратили материалите в София. Факт е обаче, че една от преписките е за действие от началото на април, производството е формирано месец по-късно, а Михайлов-младши бе задържан по нея едвам преди дни.

Бащата Бисер Михайлов е прочут прокурор. Наскоро той пое следствието на злополуката на рейса с македонски туристи на автомагистрала " Струма ". В предишното той влезе в публичното внимание откакто бе задържан от ГДБОП по съмнение в лихварство. Обвиненията не бяха потвърдени и той бе възобновен на служба няколко години по-късно.

Към момента синът му има три обвинявания – нанасяне на междинна телесна щета на мъж, опасност за живота на жена и още една телесна щета, нанесена преди няколко дни.

До ареста му се стигна откакто фамилията на пребития футболен треньор Румен Андонов разгласи, че той е бил атакуван от Михайлов-младши. Младежът отхвърли. Пред бТВ той изясни, че бил с патерици поради пострадване на крайници, а и нямал желание да се напряга поради някакъв старец.

Според проверяващите раната на крайници му е нанесена при друго побой. Прокуратурата твърди, че Михайлов нападнал мъж, а негов другар стрелял с газов револвер, с цел да спре багра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР