Главният прокурор Иван Гешев е чатил с Pi ar Sevi

...
Главният прокурор Иван Гешев е чатил с Pi ar Sevi
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма престъпление по случая с чата на Иван Гешев от правната комисия

Главният прокурор Иван Гешев е чатил с Pi ar Sevi Boiko (предполага се, че това е Севделина Арнаудова, пиарът на Бойко Борисов) до момента в който на 10 септември, само че единствено от положително образование. В случая нарушаване няма, тъй като Арнаудова не е обект на преписки или следствия. Това са главните заключения от постановлението на прокурора Венцислав Фердинандов,. Той се е произнесъл бързо по сигнала на БОЕЦ, както и този на Българския хелзинкски комитет - единствено за 13 дни. От 25 октомври Фердинандов е зам.-шеф на Окръжната прокуратура в Плевен.

Гешев е дал пояснения по случая, само че от Арнаудова такива не са търсени, прибавя медията на Сашо Дончев, визирайки постановлението за случая.
 Хелзинкският комитет изиска оставката на Иван Гешев Хелзинкският комитет изиска оставката на Иван Гешев
Българският хелзинкски комитет (БХК) прикани за оставката на основния прокурор Иван Гешев - поради фотосите, показващи по какъв начин си чати с пиа...

Главният прокурор е показал, че познава Арнаудова единствено служебно и не знае дали тя е обект на някакво следствие - а тя не е, както прокуратурата декларира. Той споделя и, че служебният му телефон е обществено прочут и той не може да постанова надзор върху хората, които го търсят по него.

На база това, Фердинандов заключва, че в тази ситуация не може да става въпрос за корист с власт, няма закононарушение по работа и породени вреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР