Главният прокурор е заплашен от смяна и прекратяване на мандата

...
Главният прокурор е заплашен от смяна и прекратяване на мандата
Коментари Харесай

Йово Николов: Борисов да бъде разследван за платените авансово 65 млн. за АМ Хемус, но изтеглени в брой от банките

Главният прокурор е застрашен от промяна и преустановяване на мандата му. А това, което прави с желаните имунитети - показва за какво би трябвало да му бъде преустановен мандатът.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria журналистът от „ Капитал “ Йово Николов.

Казусът с Кирил Петков беше отпреди 2 година, въпросът „ Барселонагейт “, за който се желае имунитетът на Бойко Борисов е от 4-5 година Това са следващите доказателства за присъединяване на прокуратурата в политиката с делата на трупчета, които се вадят за оказване на напън. Това е рекет, който прокуратурата упражнява върху политиците.

Проблемът на Висш съдебен съвет, прокуратурата и тази политическа класа е, че тя е основана от подвластни хора. Хора, които са прекрачвали закона и постоянно могат да бъдат ударени.

Заради самия факт, че Делян Пеевски влиза в комисията по конституционни въпроси, който е глобен по закона „ Магнитски “, нямам упования този човек да вземе решения, които да разрешат:

А: Той да бъде разследван.

Б: Да направи невероятно това той да не бъде разследван.

В: Да имаме вяра, че отсега нататък ще имаме гаранция, че в тази правосъдна система ще бъдат осъществявани дейности, който се основават единствено на закона или на съвестта на съдиите или прокурорите.

Гешев упрекна Движение за права и свободи в изменничество. За да има изменничество би трябвало да има някаква дружба. В продължение на доста години имаме задоволително доказателства, че Движение за права и свободи стои зад прокуратурата. Имаме и признанието на Борисов, че е склонен с Доган, че в случай че владее правосъдната система и медиите, може да ръководи тази страна. Тоест задкулисието, вплетено в Движение за права и свободи през последните повече от 30 година, е гаранция за техния разцвет. Въпреки демократичните полезности, които изповядват очевидно, Движение за права и свободи е една клиентелистка партия, която се е потвърдила през годините, че има всички вероятни лостове, с цел да въздейства върху правосъдната система.

Познавам добре проблема „ Барселонагейт “, от там заек няма да излезе. Това е дрънчене на оръжие - опит за смяна на взетото решение за промяна на основния прокурор. Не мисля, че даже да стигне до съд този проблем, би се стигнало до неоправдателна присъда на Бойко Борисов. Има доста повече проблеми, за които Борисов би могъл да бъде разследван. Например 65 млн. предплатено заплащане по Автомагистрала „ Хемус “, изтеглени в брой от банките.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР