Главният прокурор е внесъл в деловодството на 47-ото Народно събрание

...
Главният прокурор е внесъл в деловодството на 47-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Гешев поиска имунитета на депутатката от ПП, която плюе по 19'

Главният прокурор е внесъл в деловодството на 47-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Р.С. Проверка на DarikNews.bg сподели, че единствената, която дава отговор на тези букви е Рена Стефанова от ПГ на " Продължаваме промяната ". Припомняме, че Стефанова си разреши във Facebook да осъжда за 19 минути с думите: " това, което вършиме не е публицистика ”.

 Срещу нея на 31 декември 2021 година е формирано досъдебното произвеждане за закононарушение. На пешеходна пътека в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата депутатката е блъснала пресичаща жена, в резултат на което й е предизвикала междинна телесна щета, показват от прокуратурата.

Стефанова е и зам.-председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

В хода на следствието са събрани доказателства, че Р.С. е направила закононарушението, предмет на досъдебното произвеждане.

С решение на ЦИК от 19.11.2021 година тя е оповестена за депутат и след полагането на клетва се явява лице с имунитет. В тази връзка досъдебното произвеждане е признато по подготвеност от Софийска градска прокуратура.

Образуваното досъдебно произвеждане е допустимо да продължи единствено с позволение на Народното събрание или при писменото единодушие на лицето, припомнят от държавното обвиняване.

Снимка: БГНЕС

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР