Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние заяви,

...
Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние заяви,
Коментари Харесай

Мишел Барние отхвърли ключови точки от британския план за Брекзит

Главният договарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние съобщи, че основни точки от английския проект за комерсиалните връзки сред Европейски Съюз и Англия след нейното излизане от блока не са " допустими ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Барние Европейски Съюз няма да одобри предлагането на Лондон за основаването на зона за свободна търговия на промишлени артикули и за това Англия да може да събира мита за предопределени за Европейски Съюз артикули, влезнали на нейна територия.

Това " ще сложи под въпрос интегритета на общия ни пазар и не предстои на разискване ", уточни Барние пред членовете на комисията за Брекзит на Камарата на общините. 

Това е следващият удар против " проекта от Чекърс ", чийто последовател е министър председателят Тереза Мей и който планува опазване на близки търговски връзки с Европейски Съюз след Брекзит. Планът, контрактуван по-рано през лятото на изнесено държавно съвещание в резиденцията Чекърс, се сблъсква с отрицание както на някои последователи на Брекзит, по този начин също и на част от съперниците на излизането на Англия от Европейски Съюз.

И Лондон, и Брюксел не желаят повторното въвеждане на граничния надзор поради опасения, че по този начин ще бъде заплашен нежният мир в Северна Ирландия. Но те имат друга визия за това по какъв начин да бъде избегнато възобновяване на границите сред Ирландия и Северна Ирландия след Брекзит. Европейски Съюз предложи Северна Ирландия да остане част от митническия съюз и общия пазар след Брекзит, само че държавното управление на Мей се опълчи на тази концепция с аргумента, че по този начин ще бъде застрашена териториалната целокупност на Англия.

Мишел Барние предизвести, че в случай че не бъде контрактуван специфичен режим за Северна Ирландия, няма да има съглашение, отбелязва Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР