Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние обяви, че

...
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние обяви, че
Коментари Харесай

Барние: ЕС продължава да се подготвя и за сценарий Брекзит без сделка в края на 2020 г.

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние разгласи, че Брюксел ще продължи да извършва проекта си при вероятно излизане на Англия от Общността без договорка в края на 2020 година, написа " Гардиън ".

Барние изнесе тирада по време на събитие в Швеция.
 Джонсън даде обещание да довърши Брекзит в период
Джонсън даде обещание да довърши Брекзит в период

Очерта целите за новата година

Европейски Съюз ще продължи да се приготвя за възможен Брекзит без договорка в края на 2020 година, акцентира той. Това може да се случи, в случай че Англия и Европейски Съюз не успят да реализират комерсиално съглашение до края на годината, което ще докара до спиране на връзките без договорка, тъй като английското държавно управление изключва удължение на преходния интервал.

Ако министър председателят Джонсън не желае удължение на преходния интервал след края на годината - през вчерашния ден дружно с Урсула фон дер Лайен се срещнахме с него, той ни сподели доста ясно, че той не желае такова удължение - ние ще имаме по-малко от 11 месеца за подписване на договорка . Ако не успеем, преходният интервал ще завърши на 1 януари 2021 година без никакви спогодби за нови бъдещи връзки, изясни Бърние.
 Англия подготвена да стартира договарянията с Европейски Съюз на 1 февруари
Англия подготвена да стартира договарянията с Европейски Съюз на 1 февруари

Представителят добави, че договарянията могат да стартират на 1 февруари

Това няма да засегне въпросите, покривани от съглашението за овакантяване. Но ще значи връщане на митата и квотите: цялостен анахронизъм за свързани стопански системи като нашите. Разбира се, Европейски Съюз не желае това. Въпреки това е сюжет, който би трябвало да бъде квалифициран от всеки, на равнище Европейски Съюз, само че също и на национално равнище, и тук в Швеция, сподели още той.

Барние акцентира, че Европейски Съюз има вяра, че би било невероятно да се подписа всеобхватно съглашение с Англия тази година, което да покрива услугите, рибарството, климатичните дейности, енергетиката, превоза, космоса, сигурността и защитата.

Френският посланик разкри още, че ще има паралелни договаряния за сигурността и защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР