Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс беше принуден да

...
Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс беше принуден да
Коментари Харесай

Volkswagen се раздели с Херберт Дийс - идеолог на електрическото им бъдеще

Главният изпълнителен шеф на Volkswagen Херберт Дийс беше заставен да напусне компанията от 1 септември след напън от страна на ръководителите на синдикати в автомобилния колос, комбиниран с неодобрение от акционерите от семействата Порше и Пиех.

63-годишният управител стана прочут като основател на прехода на VW към електрическите коли, се причисли към компанията малко след абсурда с погрешното отчитане на нездравословни излъчвания " Дизелгейт " през 2015 година Три години по-късно беше определен за основен изпълнителен шеф.

Дийс си беше сложил за цел да превърнеVW в международен водач на международния пазар на електрически автомобили към 2025 година Volkswagen към този момент изпреварва Tesla в Европа по брой продажби, само че производството им е по-бавно, а новият им цех за електрически модели ще бъде отворен едвам през 2026, разяснява " Гардиан ".

Под негово управление компанията пусна своите първи напълно електрически модели и разгласи, че ще влага 52 милиарда евро за създаването на напълно ново портфолио.

Мандатът му обаче беше засенчен от непрекъснати спорове със синдиката, който съставлява огромна част от близо 300 000 чиновници на VW в Германия и управлява 10 от общо 20 позиции в надзорния съвет.

Новият началник на Volkswagen ще бъде Оливер Блуме - актуалният основен изпълнителен шеф на Porsche. 54-годишният управител сега приготвя интервенцията по първично обществено предложение на акции на марката.

Дийс напуща с самопризнание от борда на VW за твова, че " доста е оказал помощ за трансформацията на компанията ". Както разяснява " Зюддойче цайтунг " обаче - в последните месеци той е бил съществено подложен на критика поради нерешени проблеми, изключително поради вложенията в звеното, което се занимава с създаването на личен програмен продукт и IT-системи.

Оливер Блуме, който ще наследи Дийс, работи в групата VW от 1994 година и е част от борда на шефовете на Porsche от 2015.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР