Главният изпълнителен директор на Vodafone Виторио Колао трябва ще напусне

...
Главният изпълнителен директор на Vodafone Виторио Колао трябва ще напусне
Коментари Харесай

Шефът на втория най-голям телеком в света се оттегля

Главният изпълнителен шеф на Vodafone Виторио Колао би трябвало ще напусне мобилния колос през октомври след 10 години отпред.

Той ще бъде сменен от актуалният финансов шеф Ник Рийд.

Колао разгласи, че за него е било " същинска привилегия " да управлява Vodafone. Той ще продължи да извършва отговорностите си досега на напускането и към този момент няма проекти за бъдещото си професионално развиване.

 Vodafone продължава експанзията в Европа
Вторият максимален телеком в Европа продължава експанзията

Преговаря за активи в три страни от американска компания

Компанията е вторият максимален мобилен оператор в света по брой клиенти след China Mobile и работи в над 20 страни.

Новината за оставката му идва на фона на регистрираните 2.8 милиарда евро годишна облага от Vodafone, което е доста по-добре от записаните 6.1 милиарда евро годиша загуба за предходната година, когато компанията отписа индийския си бизнес.

Драматична промяна

Колао бе отпред на телекома в интервал на огромни промени. През 2013 година Vodafone продаде своя дял във Verizon Wireless на американската телеком група Verizon Communications за 130 милиарда $. Това беше една от най-големите покупко-продажби в корпоративната история по това време.

 Vodafone подписа договорка за $23 милиарда
Вторият максимален телеком в света подписа договорка за $23 милиарда

Придобива активи в Румъния, Унгария, Германия и Чехия

Миналата седмица английският телеком заплати 18.4 милиарда евро за покупката на кабелна телевизия и широколентови мрежи на Liberty Global в Германия и Източна Европа.

Колао е назначен за основен изпълнителен шеф на групата през юли 2008 година Под негово управление компанията е преобразувана от потребителски фокусиран 2G/3G мобилен оператор до световен водач в интернет на нещата, а потребителската база се удвоява - от 269 млн. до 536 млн. консуматори в 25 страни.

" Беше същинска привилегия да управлявам групата през десетилетие на огромна стратегическа промяна, завършваща с положителното показване в днешния ден ", признава Колао.

 И Vodafone обръща тил на Англия
И Vodafone обръща тил на Англия

Телекомът мести централния си офис от Лондон

Мениджърът получи специфични благодарности от управителния съвет на телекома и неговия ръководител Хирард Клестърли.

" От името на борда бих желал да изразя нашата признателност към Виторио за изключителния мандат. Той беше водач за образец и стратегически визионер, който управлява една трагична промяна на Vodafone ", съобщи Клестърли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР