Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск обяви, че възнамерява

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск обяви, че възнамерява
Коментари Харесай

Точната дата: Tesla обяви, че ще представи своите роботизирани таксита на 8-ми август

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск разгласи, че има намерение да показа идващото си потомство безпилотен автомобил на 8-ми август. Това ще бъде автомобил, особено планиран да работи като роботакси. Съобщението бе направено от Мъск в отговор на слуховете, че Tesla се е отказала от създаването на по-достъпен електрически автомобил с цена 25 000 $ в интерес на ново роботакси. Мъск отхвърли изказванията, като съобщи, че „ Ройтерс лъже “. Очевидно основаването на безпилотен автомобил без педали и волан е било ускорено. Преди това компанията планираше да покаже идващото потомство коли едвам в края на 2024 година

След Cybertruck се очакваше Tesla да пусне два дълго чакани нови електрическия автомобил. По-малък и по-евтин електрически автомобил, наименуван „ Tesla Model 2 “ за 25 000 $, и ново профилирано роботакси. Това е автомобил, планиран през цялото време за самостоятелно шофиране без педали и волан.

Tesla преди време разгласи проектите си да направи всички свои коли, създадени от 2016 година насам, способни да действат като роботакси. Това ще стане посредством актуализация на софтуера. На събитието Tesla Cyber Rodeo през април 2022 година обаче Илън Мъск разгласи желанието на компанията да създаде нов модел автомобил, особено предопределен за потребление като роботизирано такси.

В петък, 5-ти април, основният изпълнителен шеф Илън Мъск съобщи, че Tesla възнамерява да показа роботизираното такси на 8-ми август.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР