Главният изпълнителен директор на производителя на електромобили Тесла Илон Мъск

...
Главният изпълнителен директор на производителя на електромобили Тесла Илон Мъск
Коментари Харесай

Мъск е продал още акции на Тесла на стойност $ 3,6 милиарда

Главният изпълнителен шеф на производителя на електрически автомобили " Тесла " Илон Мъск е продал още акции на компанията, на стойност от 3,6 милиарда $, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Според документи, подадени в Комисията за скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати, Мъск е продал от началото на седмицата 22 милиона акции на " Тесла ".

През настоящата година той се е разделил с скъпи бумаги на автомобилостроителната компания за близо 40 милиарда $, с което провокира опасения измежду вложители, защото цената на акциите на " Тесла " се намали до най-ниското си ниво за последните 2 години.

Не е ясно дали продажбата на акции от страна на Мъск е обвързвана с придобиването на компанията, която ръководи обществената мрежа " Туитър ", само че това подразни вложители, които са разочаровани, защото общото чувство, е че милиардерът пренасочва вниманието и ресурсите си от производителя на електрически автомобили към онлайн платформата, отбелязва Ройтерс.

Предприемачът към този момент има 13,4 % от " Тесла " при 17 % преди година, по данни на компанията за разбори " Рефинитив ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР