Главният изпълнителен директор на Nestle Марк Шнайдер обеща на акционерите,

...
Главният изпълнителен директор на Nestle Марк Шнайдер обеща на акционерите,
Коментари Харесай

Nestlé ускорява преструктурирането си

Главният изпълнителен шеф на Nestle Марк Шнайдер даде обещание на акционерите, че ще ускори растежа на компанията

Компанията слага по-голям акцент върху повишението на рентабилността. Още по тематиката
Pfizer обмисля да продаде бизнеса си за артикули за грижа за здравето

Решението е част от тактиката на фармацевтичната компания
11 окт 2017
Nestle затваря един от заводите си за козметични артикули в Швейцария

В основата на решението са резултатите, които не оправдаха упованията на компанията
4 сеп 2017
Високата цена на ванилията удря производителите на сладолед

Циклонът Енаво се отразява пагубно на сладоледените компании
22 авг 2017 Швейцарската компания Nestlé чака растежът на продажбите през тази година да намалее в допълнение от историческото ниско равнище през 2016 година Най-големият производител на храни в света форсира програмата си за преструктуриране и слага по-голям акцент върху повишението на рентабилността. Заради по-високите разноски за преструктуриране мениджмънтът чака оперативният марж да спаднe с сред 40 и 60 базисни пункта през 2017 година Годишният растеж на органичните продажби ще бъде 2.6%, колкото и за деветте месеца, оповестява Financial Times.

Производителят на Nescafé, шоколадовите барчета KitKat и минарелната вода Perrier, сходно на своите съперници, беше обиден от бавния световен стопански напредък, дефлационните процеси и насочването на търсенето на потребителите към по-здравословни артикули.

Обещания за по-голям напредък

Марк Шнайдер, който през януари пое поста на основен изпълнителен шеф, даде обещание на акционерите, че ще ускори растежа, като компанията се концентрира върху бързо разрастващите се пазари за кафе, грижи за домашни любимци, храни за деца и бутилирани води. " Ни не чакаме да останем на настоящето равнище ", сподели финансовият шеф Франсоа-Ксавиер Роже.

Швейцарската група реалокира фокуса си от продажбите и през предишния месец дефинира за пръв път цел за увеличение на маржа на облагата. Nestlé разгласи, че чака растежът на базисния марж, който не включва разноските за затваряне на фабрики и други разноски от преструктурирането, да се усъвършенства. Показателят ще нарасне до 16.2% през тази година, което е нарастване от 16% през 2016 година Целта е цената му да доближи в дапазона 17.5-18.5% до 2020 година

През юни вложителят деятел Даниел Льоб, управител на хедж фонда Third Point, разгласи, че компанията е придобила 1.25% от Nestlé за 3.5 милиарда $. Той прикани групата да изостави " старите си способи " и предложи да се сложи за цел маржът на оперативната облага да доближи 18-20% до 2020 година

Очакваният растеж на продажбите през тази година ще бъде на равнището от 2016 година - 3.2%, което е най-слабият резултат през последните две десетилетия.

Повече разноски за преструктуриране

Финансовият шеф удостовери, че се извършва програмата за преструктуриране, която се чака да коства на компанията 2.5 милиарда швейцарски франка до 2020 година Тя напредва по-бързо от плануваното и разноските като цяло са достигнали 1 милиарда швейцарски франка тази година.

Nestlé възнамерява да усили доходността си, като се раздели със едва представящите се бизнеси. Ръководството чака да продаде преди края на годината подразделението си в Съединени американски щати за захарни произведения. Компанията също по този начин прави придобивания в райони с висок напредък, като предишния месец закупи мажоритарен дял в основаната в Калифорния хипстър кафе верига Blue Bottle.

Финансовият шеф не пожела да разяснява дали компанията се интересува от бизнесите с артикули за потребителско здраве на Pfizer в Съединени американски щати и Merck в Германия, които ги оповестиха за продажба.

Резултатите

Органичният растеж на продажбите се е ускорил до 3.1% през третото тримесечие от 2.3% през първото и 2.4% през второто, което съответствува с прогнозата на анализатори в анкета на Reuters. За деветте месеца продажбите са достигнали 65.272 милиарда франка след нарастването на растежа в Азия и Европа, въпреки че този на американските континенти се е забавил, обявиха от Nestle.

Органичният напредък в Северна Америка е останал без смяна, споделиха от компанията, базирайки се на по-слабото потребителско търсене, като спадът в размера е бил най-много в захарните произведения и сладоледите.

Анализаторът Еди Харгрийвс от Investec дефинира резултатите като " постоянни " в " сложна среда ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР