Главният изпълнителен директор на най-известната компания за дънки в света

...
Главният изпълнителен директор на най-известната компания за дънки в света
Коментари Харесай

Коя е най-голямата грешка на главния изпълнителен директор на Levi`s?

Главният изпълнителен шеф на най-известната компания за дънки в света декларира, че още на втория си работен ден е схванал, че най-хубавият метод да промени компанията е да уволни повече от половината от ръководителите ѝ.    " Най-лесният метод да промениш културата е да промениш хората. Имах 11 директни подчинени и през първите 18 месеца девет от тях си потеглиха ", споделя Чарлз Берг, основен изпълнителен шеф на Levi's Strauss.    Все отново Берг показва пред CNBC, че най-вече съжалява за това, че не е уволнил неправилните хора задоволително бързо: " Най-голямото ми страдание е, че не се спряхме на някои от тези велики водачи и загубихме други, тъй като задържах някого по-дълго, в сравнение с трябваше ”.     Той се причислява към компанията за търговия на дребно с облекло през 2011 година във допустимо най-лошия миг - потребителите към този момент не купуват толкоз дънките на Levi's.    " Марката беше в действителност изгубена. Имахме цяло потомство консуматори, които не бяха израснали, носейки Levi's, както аз, когато бях дете ", спомня си Берг. " Резултатите на компанията бяха в действителност непостоянни в продължение на повече от 10 години. Една година приходите се увеличаваха, само че облагите намаляваха. През идната година облагите се повишаваха, само че приходите намаляваха. "      Шест години по-късно Берг съумява да върне компанията под светлината на прожекторите. През 2017 година Levi's отбелязва 8% годишен растеж на приходите - най-високият от десетилетие и много над растежа от 3,1%, регистриран година по-рано. Компанията продължава да надгражда, като през 2018 година отбелязва 14% годишен растеж на приходите. 

Берг се отдръпва краткотрайно от поста основен изпълнителен шеф през идната година и декларира, че най-голямото му завещание ще бъде изтръгването на компанията от самодоволството и построяването на екип, в чийто културен център е марката. 
" Аз съм единствено диригентът на оркестъра и съм построил необикновен екип към себе си ", прибавя той.   Проблемите продължават     Все отново не всичко върви по вода. Компанията съществено понижава прогнозата си за облагата през 2023 година, откакто регистрира внезапен спад на приходите от продажби на едро и слаби продажби в Съединени американски щати - най-големия ѝ пазар. Сега тя чака продажбите да набъбнат с сред 1,5% и 2,5% през тази година спрямо предходния диапазон от 1,5% до 3%.    Подобно на доста други компании за облекло, Levi's би трябвало да се приспособява към изменящите се желания на потребителите, изключително към възходящото търсене на комфортни и по-свободни дрехи, защото една част от чиновниците започнаха да се връщат в офисите след пандемията.    През 2021 година компанията придобива марката за всекидневно облекло Beyond Yoga - ход, за който Берг счита, че ще помогне за развиването на бизнеса с дамско облекло. Тогава той показва, че задачата е дамското облекло да съставлява 50% от бизнеса на Levi's.    " Вбесява ме, когато виждам по какъв начин жена влиза в нашия магазин, купува си нашите долнища, а по-късно излиза и отива в магазин на някой съперник, с цел да си купи горнище ", споделя Берг.   

Продажбите на дамски артикули съставляват 35% от чистите доходи на компанията през първата половина на годината. 
Разширяване на наличието в Азия    Една от обещаващите области за напредък на Levi's е разширението на наличието ѝ в Азия.    " Отваряме по-големи магазини и имаме по-голямо влияние върху потребителите ", споделя Берг, като акцентира, че разноските на китайските клиенти ще бъдат " голяма опция " за марката.     През второто тримесечие приходите от Азия са нарснали с 18% и доближават до 262 млн. $. Въпреки това Азия съставлява по-малко от 20% от общите продажби на компанията, а Китай - по-малко от 3% от общия ѝ бизнес.     " Много от нашите съперници са на 10% или повече. Погледнете Nike, 40% от тяхната пазарна капитализация най-вероятно идва от Китай. Така че знаем, че имаме доста благоприятни условия за напредък тук ", безапелационен е той. " Добавяме към 100 магазина годишно в международен мащаб и към една трета от тях ще бъдат там, в Азия. "    
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР