Главният изпълнителен директор на Mistral AI заяви, че стремежа към

...
Главният изпълнителен директор на Mistral AI заяви, че стремежа към
Коментари Харесай

Създателят на Mistral: AGI цели създаването на Бог

Главният изпълнителен шеф на Mistral AI съобщи, че устрема към основаването на по този начин наречения " общ изкуствен интелект " (AGI) е подобен на желанието да се сътвори Бог, написа Futurism.

В изявление за New York Times, Артур Менш, основен изпълнителен шеф на компанията, приказва за " прекомерно религиозната " фикс идея на своите сътрудници в построяването на AGI.

" Цялата изразителност по отношение на AGI е за основаването на Бог ", сподели изпълнителният шеф на Mistral пред вестника. " Не имам вяра в Бог. Аз съм корав безбожник. Така че нямам доверие и в AGI. "

Mistral AI е френска компания учредена преди тъкмо година от някогашни чиновници на Meta и Гугъл DeepMind. Днес тя е основала може би най-успешния европейския изкуствен интелект Mistral. Например, българският чатбот с изкуствен интелект BgGPT е основан на Mistral-7B, написа dir.bg. 

Изграждането на изкуствен интелект, който може да сложи Европа на картата на AI, е едно, само че основаването на изкуствен интелект на равнище човек е друго. Менш явно се разграничава от сътрудниците си от Силициевата котловина в това отношение. " Тези модели създават наличие и оформят нашето културно схващане за света ", сподели изпълнителният шеф. " И както се оказва, полезностите на Франция и полезностите на Съединените щати се разграничават по тънък, само че значим метод. "

Менш не има вяра, че човечеството ще сътвори свръхспособен свръхинтелигентен изкуствен интелект. Той обаче не желае да " захаросва " вероятните отрицателни последици от AI-революцията. " Промените идват по-бързо, в сравнение с в предходните индустриални революции ", сподели Менш пред NYT. " Не след 10 години, а по-скоро след две. Това изисква бърза преквалификация ".

Изглежда европейския хайлайф също гледа благосклонно на Менш. Редица европейски политици и вложители хвалят основателя на Mistral AI.

Седрик О - някогашен министър на цифровите технологии на Франция, има акции в Mistral и лобира интензивно в Европейския съюз за унищожаване на някои законови бариери пред разрастването на компанията. " Успокоенията ", че основаването на свръхинтелигентен и богоподобен AI явно се харесват на политиците.

" Ако Бог не съществуваше, той трябваше да бъде фиктивен " декларира преди няколко века известният съгражданин на Менш - Волтер. Макар френският мъдрец да е имал поради друго, думите му звучат и като добър контра мотив на тезата на Менш, че основаването на AGI е невероятно.

" Изграждаме просветеност с капацитет да надмине човешката. Мислех, че това ще се случи в последна сметка, само че ще имаме задоволително време: 30 до 50 години. Вече не мисля по този начин. И не знам образци за по-интелигентни неща, следени от по-малко интелигентни неща ", заявява Джефри Хинтън, прочут като кръстника на дълбокото машинно образование и AI.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР