Главният изпълнителен директор на Международната банка за възстановяване и развитие

...
Главният изпълнителен директор на Международната банка за възстановяване и развитие
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева предупреди Тръмп

Главният изпълнителен шеф на Международната банка за възобновяване и развиване (МБВР) и на Международната асоциация за развиване в групата на Световната банка Кристалина Георгиева прикани американския президент Доналд Тръмп да бъде " деликатен “, преди да наложи спорните мита за стомана и алуминия. Георгиева предизвести, че тези стъпки могат да обиден международната търговия, оповестява БГНЕС.

Георгиева съобщи, че Тръмп би трябвало да направи " оценка на последствията “, преди да продължи с проекта, чието осъществяване разпали опасения за комерсиална война с Китай и Европа и разтревожи международните пазари. Тя сподели, че нейното обръщение към Тръмп, който се чака да се подпише митата по-късно през днешния ден, е да направи " деликатна оценка, преди да предприеме по-нататъшна стъпка ".

" Ако предприемете стъпка по някаква причина, тогава би трябвало да предвидите няколко стъпки за следствията ", сподели Георгиева пред дребна група кореспонденти, в това число и от Агенция Франс Прес, в Брюксел. " Преценете какви са последствията и по-късно се консултирайте се за тези последствия ".

Европейски Съюз даде обещание да се опълчи на цените със лични ограничения, ориентирани освен към американската стомана, само че и към артикули като уискито бърбън, джинси, мотоциклети, портокалов сок и боровинки. Ръководителят на Световната банка, чиято организация е профилирана в отпущането на средства на бедните страни, добави, че " Тръмп би трябвало да има " деликатно калибриран метод към това, което се случва в международната търговия.

" Когато търговията се свива, има последствия за най-бедните хора в богатите страни. Стоките стават по-скъпи, а бедните харчат повече от своите пари, купувайки тези артикули ", сподели тя. Тръмп наподобява загатва, че цените, които съгласно него са ориентирани към спасяването на американската стоманодобивна промишленост и намаляването на недостига й, ще покажат " огромна еластичност " към " същински другари ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР