Главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун очаква новото попълнение

...
Главният изпълнителен директор на Макларън Зак Браун очаква новото попълнение
Коментари Харесай

В Макларън очакват Пиастри да бъде близо до Норис

Главният изпълнителен шеф на Макларън Зак Браун чака новото попълнение на английския отбор Оскар Пиастри да покаже сходно движение с това на водача на тима Ландо Норис.

„ Нямам никакви съответни упования или цели, които да съм сложил на Оскар. Аз мисля, че Ландо е измежду най-бързите водачи във Формула 1 и в случай че той разполага с нужната техника ще може да печели, не мисля, че някой ще може да отхвърли това. Така че Оскар ще има за съотборник един от най-бързите водачи в света. Аз обаче чакам доста бързо Оскар да стартира да тормози Ландо “, показа Браун.

В Макларън Пиастри ще заеме мястото на своя съотечественик Дениъл Рикардо, който прекара два доста разочароващи сезона в Уокинг. С изключение на успеха му в Гран При на Италия през 2021 австралиецът бе в сянката на Норис и рядко успяваше да тормози английския водач.

В двата им сезона като съотборници Норис завоюва общо 282 точки, качвайки се пет пъти на почетната стълбичка. В същото време Рикардо записва едвам 152 пункта и с изключение на успеха си на „ Монца “ нямаше други призови класирания.

Тази огромна разлика в резултатите сред двамата накара Макларън да потърси опция на Рикардо, чийто контракт автентично бе до края на 2023 година. Той и тимът обаче се схванаха да се разделят една година авансово, с цел да може Пиастри да направи своя дебют във Формула 1.
 Рикардо с рекордна заплата без да кара Рикардо с рекордна заплата без да кара
След раздялата си с Макларън Рикардо се завърна в Ред Бул, където през 2023 година ще извършва ролята на трети и авариен играч. Австралиецът обаче съвсем несъмнено няма да получи късмет да седне зад кормилото на RB19 в публична сесия, в случай че Серхио Перес или Макс Верстапен не могат да вземат участие в дадена подготовка или съревнование.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР