Главният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет

...
Главният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет
Коментари Харесай

Бъфет дарява акции за близо 3 млрд. долара на благотворителни организации

Главният изпълнителен шеф на капиталовия фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет ще даде акции на комапнията на стойност 2,9 милиарда $ на пет благотворителни организации, заяви Си Ен Би Си.

Тази година „ Оракулът от Омаха “ ще разпредели 15,9 млн. акции клас Б на компанията, които се правят оценка на 2,9 милиарда Заедно с тази сума общата стойност на даренията на Бъфет от 2006 година насам става 37 милиарда $.

Бъфет не един път е казвал, че счита да подари 99% от своето благосъстояние до края на живота си, като по-голямата част от него ще отиде при „ Фондация Бил и Мелинда Гейтс “, учреденият от починалата му брачна половинка фонд „ Сюзън Томпсън Бъфет “ и благотворителни организации, ръководени от всяко едно трите му деца.

След това подаяние Бъфет ще има 248 734 акции клас A на Berkshire, които се правят оценка на към 67,5 милиарда $.

Преди да стартира да подарява част от благосъстоянието си за щедрост всяка година, Бъфет беше притежател на 474 998 акции клас А, които през днешния ден биха коствали 129 милиарда $.

Бъфет постоянно е упрекван, че прави дарения, с цел да получава данъчни облекчения. Тази година той разкри данъчните облаги от благотворителната му активност: Комбинираните му федерални и щатски налози (щата Небраска), в това число и предстоящите за 2020 година, са били облекчени с 43 цента на всеки 1000 $, които той е давал на благотворителни фондации през последните 15 години.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР