Главният изпълнителен директор на групата Йохан Тейс очаква, че резултатът

...
Главният изпълнителен директор на групата Йохан Тейс очаква, че резултатът
Коментари Харесай

Белгийската KBC Group ще съкрати 1400 служители, за да подобри ефективността

Главният изпълнителен шеф на групата Йохан Тейс чака, че резултатът от оптимизацията ще е в една по-гъвкава и цифрова институция

© Георги Кожухаров Белгийската финансова група KBC, която е притежател на третата по величина банка в България ОББ и на застрахователя ДЗИ, разгласи детайлностите към огромен проект за усъвършенстване на структурата си от чиновници и управническата подчиненост. За интервал от три годинитя ще бъде понижена с 1400 позиции, главно в Белгия. От тях 300 ще бъдат пренасочени към чешкия град Бърно и българския Варна. Програмата включва още преустановяване на договорите с 400 външни снабдители на услуги, както и метаморфоза в мениджърската подчиненост. Целта е до 2022 година да се усъвършенства успеваемостта в групата като се подсилят цифровите услуги и се обезпечи операционна еластичност и експедитивност, което да е от изгода за клиентите.

Какъв е проектът

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Планът планува поетапно понижение на работната мощ посредством потребление и на естествените процеси при пенсиониране, да вземем за пример, както и преориентиране към профили, които се вписват в тактиката на KBC да дава модерни цифрови услуги. " В динамична организация като нашата ние непрестанно сътворяваме нови задания, до момента в който други позиции се трансформират или даже отпадат. Оптимизацията ще има резултат върху някои от нашите чиновници ", признава изпълнителният шеф на KBC Group Йохан Тейс в прессъобщение. Той намира, че като резултат от оптимизациите организацията ще е по-гъвкава, а структурата - по-плоска. Това значи, че решенията няма да минават на съгласувания през комплицирана мениджърска йерархична конструкция, а ще се вземат по-бързо и опциите за надзор ще са по-широки.

Основната тежест на промяната ще е на домашния пазар в Белгия, където за интервала от септември тази година до 2022 година работните места ще се понижат с 1400. Това се планува да стане напълно посредством натурален развой на пенсиониране и овакантяване на чиновници, а не посредством съкращения. От тях 300 работни места ще бъдат ориентирани към чешкия град Бърно, както и към България. В прессъобщението се показва Варна като споделен център на групата, към който ще бъдат изнесени някои от дейностите, покривания все още от Белгия. Морският град беше седалище на добитата неотдавна от ДСК Сосиете женерал Експресбанк и при сливането на двете е евентуално да има съкращения и надлежно финансови експерти за пазара на труда.

" Тъй като структурата във Варна ще бъде пряк клон на KBC Bank (а не на ДЗИ или ОББ), броят на чиновниците в ОББ и ДЗИ няма да се усили. Въпреки това чиновниците ще бъдат набирани най-вече на локалния пазар ", прецизираха от институцията след питане от " Капитал ". От там прибавиха още, че за своята активност по споделени услуги в Бърно KBC наема огромно многообразие от висококвалифицирани и добре подготвени чиновници. " Те се оправят с редица задания за административна поддръжка за бизнеса на KBC Груп, създавайки спестовност от мащаба. Същото ще важи и за Варна. Обявената агресия във Варна е планувана за идващите 3.5 години "

На въпрос планува ли се вътрешна миграция на чиновници и пренасочване на специалисти от други страни към България, от групата обявиха, че е прекомерно рано да се приказваме за такава наклонност, само че " KBC има динамичен вътрешен пазар на претовареност, предлагайки благоприятни условия за работа на сътрудници в цялата група ".

В Чехия също към този момент тече осъществяването на сходен проект, по който за дванайсет месеца до 20 юни 2019 година чиновниците са понижени с 400 души, като в идващите три години оптимизацията ще продължи с по към 250 служащи на година.

По-малко, само че по-ефективни

От управлението на групата показват, че проектът за усъвършенстване на работната мощ включва и продължаващи вложения в чиновниците, изключително във връзка с развиване на цифровите им умения. С цел да извърши своята тактика в региона на софтуерните услуги, отсега нататък компанията счита да е още по-селективна в подбора на хора с такива профили.

За първото полугодие KBC Group регистрира облага в размер на 1.1 милиарда евро, при 1.2 милиарда за същия интервал на миналата година. Само през второто тримесечие резултатът е 745 млн. евро, като регистрира покачване на приходите от такси и комисиони, както и по-висок приход от бизнеса в общото обезпечаване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР