Главният изпълнителен директор на фондовата борса в Тел Авив Итай

...
Главният изпълнителен директор на фондовата борса в Тел Авив Итай
Коментари Харесай

Ръководителят на фондовата борса в Тел Авив: Израел може да се превърне в бедна страна

Главният изпълнителен шеф на фондовата борса в Тел Авив Итай Бен-Зеев предизвести за трансформацията на Израел „ от богата страна в бедна страна “, до момента в който войната в Газа наближава шестия си месец.

Бен-Зеев изясни, че държавното управление „ неумишлено предизвиква израелците да изпращат пари отвън страната, вместо да ги влагат в Израел „, съгласно уеб страницата на израелския бизнес вестник Globes.

Говорейки на годишна конференция на Асоциацията на обществените търговски сдружения,

Бен-Зеев попита: „ Това ще бъде ли от изгода за хората тук? Абсолютно не. Защо не прегърнем бизнесмените и вложителите, които живеят тук и поддържат израелската стопанска система? Точно както една компания построява петгодишен бизнес проект, за какво да не извършите и това? “

И продължи: „ Преди няколко години споделиха, че финансовият пазар е място за богатите. В Израел няма жител, който да няма пенсия. Ако след 10 години се събудим и разберем, че парите ги няма, ще преминем от богата страна в бедна. “ Той дефинира това като „ хлъзгав път “, като изрази вяра, че 2024 година ще бъде годината на промените.

„ Няма позор да създадем това и по-късно да кажем, че сме се провалили, само че е доста значимо да опитаме. “ Бен-Зеев прикани израелското държавно управление да „ работи за подсилване на вложенията в Израел “.

От своя страна Илан Флатоу, основен изпълнителен шеф на Федерацията на фирмите, търгувани на фондовата борса в Тел Авив, предизвести за риска от увеличение на бюджета за защита „ над нужното “ заради войната. Той продължи: „ Ако рамката бъде превишена, ще има съществени последици, в това число за благосъстоянието “.

Флатоу сподели, че Израел „ може да се върне към изгубеното десетилетие след войната Йом Кипур

(Войната Йом Кипур от 1973 г.), когато бюджетът беше привършен и темпът на напредък на стопанската система беше понижен на половина или повече. “

Израелската стопанска система на стойност 500 милиарда $ беше ощетена по време на войната, която бушува от 7 октомври 2023 година против придвижването „ Хамас “ в Ивицата Газа и също по този начин притегли хиляди израелски служащи да се причислят към армейските сили.

Израелската стопанска система беше на път да реализира общ напредък от към 3,5% през 2023 година преди войната, до момента в който стопанската система се чака да нарасне с към 2% през 2024 година, само че това зависи от продължителността на войната и капацитета за нейното разширение на други фронтове.

На 19 февруари предварителната оценка на Централното статистическо бюро на Израел сподели, че стопанската система на Израел се е свила с 19,4 % на годишна база през четвъртото тримесечие на предходната година, наранена от войната.

Кнесетът утвърди спомагателни налози от 2,5 милиарда шекела (700 милиона долара) върху израелските банки през идващите две години, като част от напъните на законодателите да намерят нови способи за подсилване на публичната хазна, изтощена от военните разноски.

 

 

Източник: ERT /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР