Главният ETF анализатор на Bloomberg Ерик Балкунас смята, че най-вероятно

...
Главният ETF анализатор на Bloomberg Ерик Балкунас смята, че най-вероятно
Коментари Харесай

Ето кой е Сатоши Накамото

Главният ETF анализатор на Bloomberg Ерик Балкунас счита, че най-вероятно е схванал кой е мистериозният Сатоши Накамото в действителния живот.

Балкунас показа в Twitter, че въз основа на всички данни, които е проучил за Сатоши, именитият основател на Биткойн е компютърният програмист Хал Финни, който е прочут като един от най-ранните поддръжници на Биткойн, който е оказал помощ за подобряването на мрежата на BTC. Той е кореспондирал с Накамото по имейл и е направил първата транзакция с Биткойн с него през 2009 година

Фини умря през 2014 година, когато беше на 58 години заради амиотрофична странична склероза. Последната капка, която наподобява е убедила Балкунас, че Фини е Сатоши, е екранна фотография на известие от форума, оповестено през 1993 година

В този текст Фини разказва концепцията за “карти за търговия с криптовалути” - главно това, което през днешния ден е известно като NFT - незаменяеми токени.

През последните няколко години бяха препоръчани други “кандидати” за същинската персона на Сатоши Накамото. Адам Бек, изпълнителният шеф на Blockstream, беше един от тях.

Много хора се оповестиха за Сатоши. Най-известният от тях е австралийският компютърен академик и бизнесмен Крейг Райт, който стартира да съди крипто влиятели, в това число Виталик Бутерин, който обществено се усъмни в изказванията на Райт и го назова лъжец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР