Главният директор на Главна дирекция Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) гл.

...
Главният директор на Главна дирекция Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) гл.
Коментари Харесай

Главен комисар Ивайло Йорданов бе награден по повод професионалния празник на ГДИН

Главният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов бе награден през днешния ден с орден и грамота от името на министъра на правораздаването.

Те бяха връчени от зам.-министъра на правораздаването Георги Николов.

Поводът е професионалният празник на работещите в системата на ГДИН и 145 години от подписването на Привременните правила за основаване на пандизите в България.

На 29 януари честват над 4500 чиновници на ГДИН – работещи в пандизите, арестите и пробационните служби. Датата е оповестена публично за празник през 2006 година, с решение на Министерски съвет. На 29 януари 1879 година са одобрени Привременните правила за учредяването на пандизите от императорския съветски комисар А. М. Дондуков-Корсаков, с подписването на които се поставя началото на пенитенциарното дело у нас.

2024 година е знакова за системата на ГДИН и по други аргументи: чака се да бъдат открити голям брой стратегически обекти, които да надградят актуалната система за осъществяване на наказванията. С финансовата помощ на Кралство Норвегия, по линия на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, до края на април тази година би трябвало да бъде пуснат в употреба модерният затворнически комплекс в с. Самораново, който включва нов затвор, образователен център, преходни отделения, арест, учебно заведение, многофункционални цехове, обществен център. Предстои разкриване на ново общежитие до пандиза във Враца, реконструирано общежитие към пандиза в Пловдив, нов арест и пробационна работа в Петрич, преходни отделения към пандизите в Бургас и Пловдив.

На професионалния си празник през днешния ден оценки ще получат началници на затвори, на Областни служби „ Изпълнение на наказванията “ и редови чиновници от системата.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР