Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев потвърди, че

...
Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев потвърди, че
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Пикът на грипа ще е в края на януари, но сравнение с ковид не може да има

Главният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев удостовери, че в страната има разнообразни варианти на грип, в това число и на така наречен свински грип. Той изясни, че вариантите ще върлуват, само че ваксинираните с настоящите ваксини са предпазени от всичките. „ Свинският грип в никакъв случай не е изчезвал ”, сподели Кунчев и изясни, че разпространяването му е намаляло поради в предните години поради маските, дистанцията и дезинфекцията, които се изскваха за прекъсване на коронавирус пандемията.

Сравнение сред грип и коронавирус не може да се прави, смъртността при грипа е 4-5 пъти по-ниска, сподели още основния държавен здравен контрольор. Той въпреки всичко предизвести, че може да има хора, които да го прекарат за 2-3 дни като леко неразположение, само че несъмнено ще има и такива, които ще влязат в болница и то в интинзивно поделение.

Според Кунчев пикът на грипните поради може да се чака към края на януари. Той предвижда, че в случай че в учебните заведения може и да има грипни почивка, само че евентуално ще е единствено на някои места, а не за всички. „ Когато отстътват 30-35% от учениците и учителите, образователният развой се разпада, без значение дали сме оповестили зараза или не ”, разяснява Кунчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР