Главният архитект на Шабла Татяна Нейкова бе глобена с 10

...
Главният архитект на Шабла Татяна Нейкова бе глобена с 10
Коментари Харесай

Главният архитект на Шабла отнесе глоба заради къщата на сина си

Главният проектант на Шабла Татяна Нейкова бе санкционирана с 10 000 лева поради спор на ползи, обвързван с позволен градеж на къща в интерес на нейния наследник. Това излиза наяве от известие на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Татяна Нейкова е на тази позиция от 12 години, а през 2013 година е издала позволение за градеж на двуетажна жилищна постройка в село Тюленово.

Сградата е с повърхност от 173 кв. м. и под земята етаж от 114 кв. м. През 2016 година разрешението за градеж е продадено на сина на Нейкова - Иван Нейков.

На 2 януари предходната година той е подал молба за презаверяване на разрешението за градеж, което е било подписано от майка му още на същия ден. През август 2019 година майката е допълнила разрешението за градеж, като е одобрила план за смяна на капиталовите планове. С него общо разгърната застроена повърхност на постройката е увеличена съвсем двойно - до 313 кв. м.

Нейкова е обяснила, че е била длъжна да презавери, а по-късно и да добави разрешението за градеж, без значение, че става дума за нейния наследник. Според Нейкова тя не е можела да си направи отказ, защото в общината няма различен чиновник, който да има дееспособност да подписва тези документи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР