Главният архитект на район Триадица Иван Шишков е подал оставка.

...
Главният архитект на район Триадица Иван Шишков е подал оставка.
Коментари Харесай

Първа оставка заради случая с починалото след токов удар от незаконен кабел момче

Главният проектант на регион " Триадица " Иван Шишков е подал оставка. Причината - случаят, при който от противозаконен кабел, обвързван към шахта за систематизиране на електричество. Това стана ясно от нарочна конференция, свикана от администрацията на регион " Триадица ".
Именно за Шишков кметицата на София Йорданка Фандъкова сподели, че е издал служебна записка с разрешение за свързване към електрическата мрежа на павилиона, поради който умря младежа. Но основният проектант на София Здравко Здравков посочи, че подписът в действителност не бил на Шишков, а на акредитиран човек.
Според кмета на " Триадица " Димитър Божилов (Демократична България), при встъпването си в служба преди 2 години той е заварил отдела, който дава отговор за строителството и разполагането на такива преместваеми обекти като павилиона, който е захранван с противозаконния кабел, в състав действително от единствено 1 човек! Освен това – по думите му, преписката за унищожаване на въпросния павилион не е попадала измежду преписките, които е изискал от администрацията незабавно щом е встъпил в служба, на мястото на предходния кмет (от ГЕРБ) Николай Терзиев. Божилов посочи, че е направил промяна, в този момент към този момент има младежи, които работят там, основана е и цифрова карта на регион " Триадица ", само че насъбраните преди неговото ръководство дефицити в следенето и контрола на нещата още не са изчистени.
Божилов сподели и друго – че има данни, че павилионите при болница " Св. Иван Рилски ", са там още от 90-те години на XX век. Той и зам.-кметът на регион " Триадица " Христо Вълчанов подчертаха, че в последните седмици е имало отваряне на шахтата с кабела и че има камера от болница „ Свети Иван Рилски ”, която е ориентирана в тази посока. Божилов съобщи и, че има очевидци, които могат да приказват по въпроса и че следва те да го сторят пред следствието и прокуратурата – по този начин, както е по закон.
Със сигурност има неглижиране на проблем и той не е единствено за една будка – това са доста обекти, вързани по всевъзможен метод, съобщи Божилов откакто беше запитан дали НАГ (Направление „ Архитектура и градоустройство ”) към Столична община носи отговорност по процедурата за унищожаване на павилиона.
Очаквайте детайлности!
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР