Главния прокурор твърди безсмислици. Нещата стоят по съвсем различен начин.

...
Главния прокурор твърди безсмислици. Нещата стоят по съвсем различен начин.
Коментари Харесай

Чакам свидетелят по „Хемус“ да проговори, за да тръгна по следите

Главния прокурор твърди глупости. Нещата стоят по напълно друг метод. В Министерство на вътрешните работи работят по случая „ Хемус “ от няколко месеца, събрали са тонове доказателствени материали, без присъединяване на Прокуратурата. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков пред БТВ.

„ Къде беше Прокуратурата до месец май. Защо Прокуратурата не стартира следствие преди да се образува служебното държавно управление? Има осъществени закононарушения, които аз назовавам закононарушенията на века. Такова отклонение на евросредства по авансово премислени механизми, до момента не сме имали. При построяването на първите няколко лота на Автомагистрала „ Хемус “ се е работило без задоволително средства, а отделените средства от страната са отивали в нечии джобове, други пък в сметки в чужбина “, изясни той.

„ В това следствие е трябвало да има едно взаимоотношение сред проверяващия и наблюдаващия прокурор. Обвиняемият е желал да даде показания, като е сложил две условия – Прокуратурата да не стачкува мярката „ домакински арест “, което е възможно и не е нарушаване на закона и в случай че му се наложи да пътува в чужбина Прокуратурата да му позволи. За никакво прилепяне не става въпрос. В нашия закон има процедура, при която се подписва съглашение с обвинения и това улеснява процеса на следствие. В съответния случай следим едно отдръпване на прокурори, което не докара до нищо. Обвиняемият към момента не е направил признания “, разкри Бойко Рашков.

Според Рашков това е един от основните участници в схемата „ Хемус “. „ Свидетелят можеше да ни води по най-късия път, където се намират тези 50-60 млн. лв.. Дали не са отнесени тези пари при някои политически ръководители, които всички познаваме, дали не са в нечии партийни каси или пък не са отишли в един джип на различен участник в схемата? “, пита се вътрешният министър.

„ Освен всичко, което споделих, службата на Министерство на вътрешните работи, очаквайки тези признания е подготвила три следствено-оперативни екипа, които могат незабавно да тръгнат в посоката, в която очевидецът ни насочи “, разгласи Рашков.

Поведението на Прокуратурата е такова, че демонстрира, че сама се е сложила в послушание на една политическа мощ, приключи министърът на вътрешните работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР