Главните изпълнителни директори на големи технологични компании в САЩ пренебрегват

...
Главните изпълнителни директори на големи технологични компании в САЩ пренебрегват
Коментари Харесай

Лавров: Конституцията не струва и пет пари за големите технологични гиганти в САЩ

Главните изпълнителни шефове на огромни софтуерни компании в Съединени американски щати подценяват конституцията на своята страна. Това разбиране изрази в понеделник съветският външен министър Сергей Лавров на конференция за резултатите от активността на съветската дипломация през 2020 година, предава ТАСС. Русия се надява, че американското общество няма да разреши елитите да употребяват цензурата в битката си един против различен, в противоположен случай последствията могат да бъдат доста съществени за целия свят, предизвести той.

„ Половин дузина индивида, основали свои софтуерни империи, даже не желаят да знаят какви права имат в страната си. Те сами дефинират разпоредбите си на основата на по този начин наречените корпоративни правила и не дават пет пари за конституцията на страната си. Видяхме образно това в Съединените щати “, съобщи той. 

Коментирайки дейностите на администрациите на обществените мрежи, в това число във връзка с акаунта на американския президент Доналд Тръмп, министърът означи: „ Търпимостта към многообразието е линия, която Западът доста бързо губи “. Той акцентира, че това провокира съществено безпокойствие. 

Лавров означи, че последните събития в Съединените щати демонстрират, че правилото на свободен достъп до информация просто е потиснат от Вашингтон. „ Достъпът до информация е обезпечен от многочислени решения на ОССЕ, той е обезпечен от интернационалния пакт за цивилен и политически права. Този принцип на достъп до информация беше просто потиснат в Съединените щати неотдавна, със зашеметено безмълвие или неразбираеми мнения от страна на американските съдружници “, съобщи Лавров. 

Според него „ в този момент се пробват да заметат всичко това под килима “, има информация, че някои обществени мрежи са възстановили на Тръмп достъпа до сметките му. „ Но тук не става въпрос за Тръмп, а за обстоятелството, че страната жестоко не е изпълнила отговорностите си за обезпечаване на достъп до информация “, сподели съветският външен министър. 

Държавите са длъжни да носят отговорност за дейностите на корпорации, в това число тези, които ръководят обществените мрежи, и при нужда да привеждат политиките им в сходство със закона, сподели Лавров. 

Външният министър означи, че Съединени американски щати са страна по Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи, Международния пакт за цивилен и политически права, редица харти и други интернационалните документи, които плануват правото на всяко лице на свободно изложение. 

„ Да се изяснява, че Гугъл, Фейсбук, YouTube и други корпорации нямат отговорности е неуместно и детинско. Държавите са длъжни да дават отговор вместо тях, а в случай че се държат по този начин, както се държат, страните са длъжни да приведат държанието им в сходство със отговорностите на страната от юридически темперамент “, акцентира той.  

Министърът означи, че не знае „ по какъв начин ще се развие историята по-нататък “. „ Знам единствено едно: в случай че Съединени американски щати не обезпечат послушание на свободата на словото, послушание на своята конституция - да не приказваме даже за интернационалните съглашения - дейностите на нарушителите на тази конституция, тогава Съединени американски щати просто ще се показват пред света в малко по-различна светлина от облика на най-последователния, най-пламенен герой за народна власт “, заключи той. 

По-рано Twitter разгласи, че за непрекъснато е затворил достъпа до персоналния акаунт на американския президент Доналд Тръмп заради нарушаването на разпоредбите му, както и заради опасенията, че той може да се опита да провокира безредици. Той бе лишен от опцията да разгласява в обществените мрежи Фейсбук и Instagram преди приключването на пълномощията му. На собствен ред Apple и Гугъл отстраниха услугата за микроблогиране Parler, известна измежду хората, подкрепящи сегашния американски водач, от своите магазини за мобилни приложения. Amazon също спря да дава услуги за хостинг в облак на обществените медии. На 6 януари последователите на републиканеца Тръмпнахлуха в Конгреса на Съединени американски щати, пробвайки се да попречат на утвърждението на резултатите от президентските избори на 3 ноември, извоювани от демократа Джо Байдън. 

Демократите в Конгреса упрекнаха сегашния президент на Съединени американски щати в подбудителство към протест и желаеха отстраняването му от властта. Някои представители на Републиканската партия се причислиха към тях. Камарата на представителите на Конгреса гласоподава за импийчмънт на републиканеца. Сега обвиняването против президента като част от процедурата за импийчмънт би трябвало да бъде импортирана в Сената на Съединени американски щати, където законодателите могат да го отстранят от власт с две трети от 100-те гласа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР