Главната прокуратура в Скопие, Република Северна Македония, е известена за

...
Главната прокуратура в Скопие, Република Северна Македония, е известена за
Коментари Харесай

Прокуратурата в Скопие се зае със случая с ранения българин

Главната прокуратура в Скопие, Република Северна Македония, е известена за случая с ранения в корема български футболен почитател и е издала съответните наредби и насоки за идентификация на лицата, които са взели участие в конфликта преди мача сред ПФК „ Левски “ София и ФК „ Шкупи “, написа в известие на прокуратурата.

„ С цел потвърждаване на самоличността на жителите, които са взели участие в конфликта и които, съгласно първичната информация, не са били част от базата локални почитатели, както и за цялостното изясняване на случая, са събрани улики, които ще бъдат предмет на експертиза. Осигурени са и видео записи от околните обекти и от камерите на системата „ Сигурен град “, написа още в известието.

Български футболни почитатели бяха нападнати нощес в квартал Чаир в Скопие минути преди началото на дуела в столицата на Северна Македония. Болница „ Св. Наум Охридски “ удостовери, че е приела 29-годишен български жител, ранен с хладно оръжие в корема. Той е отвън заплаха за живота все още.

Общо 21 са задържаните нощес футболни почитатели, като 19 от тях са българи и те към този момент са освободени.

Атмосферата се нажежи още преди началото на мача с неуместни мнения и известия в обществените мрежи, както и мнения на български почитатели пред локални медии. Срещата сред " Левски " и " Шкупи " от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите на стадион „ Тодор Проески “ в Скопие беше избрана от УЕФА като дуел с висок риск. До конфликти след мача, който завърши с резултат 2:0 в интерес на българския тим, не се стигна.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР