Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация (ГД ГВА) започва проверка срещу

...
Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация (ГД ГВА) започва проверка срещу
Коментари Харесай

Въздухоплавателните власти проверяват защо Ryanair свали от борда майка и я раздели от семейството ѝ

Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " (ГД ГВА) стартира инспекция против един от най-ползваните превозвачи - Ryanair. Тя ще търси пояснение за какво компанията е свалила майка от борда на собствен аероплан и я разделила с 3-годишното ѝ дете и нейния брачен партньор.

За случая стана ясно по-рано от репортаж на Нова телевизия. Тричленното семейство е пътувало от София до Айндховен, когато личният състав на компанията обяснил на дамата, че продадените билети са повече от местата в него - така наречен overbooking. Затова тя е трябвало да остане.

Според описа на пострадалата, на нея не ѝ е било препоръчано нито обезщетение, нито билет за различен полет - каквито са условията.

" Групово дело ГВА се самосезира и към този момент е влезнала в контакт с самолетната компания за изясняване на аргументите, довели до обстановката. Надзорният орган е призовал превозвача при обстановки на овърбукинг да бъде създавана нужната организация, тъй че да не се позволяват сходни случаи на делене на фамилии ", се споделя в позицията на дирекцията.

Според европейското законодателство при анулация на полет или неспособност за реализирането на подобен компанията дължи парично обезщежетение на пасажера, която се дефинира според от дистанцията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР