Главатарят на ЧВК Вагнер“ Евгений Пригожин заяви, че наемническата му

...
Главатарят на ЧВК Вагнер“ Евгений Пригожин заяви, че наемническата му
Коментари Харесай

Пригожин нарече „клоуни“ висшите командири на руската армия


Главатарят на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин съобщи, че наемническата му войска ще продължи да се бори в Украйна, в случай че на неговите бойци бъде предоставена обособена част от фронтовата линия, без да му се постанова да разчита „ на клоуните “, които командват съветските въоръжени сили, съобщи Ройтерс.

Пригожин (който през днешния ден чества 62-ия си рожден ден в подготвителен лагер) удостовери, че неговите хора най-сетне ще изоставен украинския град Бахмут на 5 юни, откакто го предадат на съветската войска. „ Ако цялата верига (на командването, б.р.) е 100% провалена и ще бъде ръководена само от клоуни, които трансформират хора в месо, тогава ние няма да участваме в нея “, съобщи Пригожин.

Шефът на „ Вагнер “ е прочут с грубите си, постоянно изпъстрени с хули мнения за метода, по който се води войната, отбелязва Ройтерс. Превърналият се в наемен боец ресторантьор и някогашен пандизчия (за разпространяване на опиати, б.р.) си завоюва мрачна популярност по време на продължаващата 15 месеца война в Украйна и постоянно насочва обиди против най-високопоставени командири на съветската войска.

„ Красиво е, нали? “, обърна се с усмивка Пригожин към съветска кореспондентка край Краснодар, до момента в който нощното небе се озаряваше от детонации и червени сигнални ракети на фона на откоси от автоматизирани оръжия. След това стартира в детайли да разказва протезите за крайник, сложени на негови ранени бойци, в това число на такива, които още се борят.

– Вярвате ли в Бога? – попита го репортерката. Отначало Пригожин се смути, само че по-късно отговори завоалирано и с мигане:

– Паля свещи за моите починали бойци.

Пригожин сподели, че хората му желаят да почиват в лагери в следената от Русия част на Украйна в продължение на към месец и по-късно нещата щели да станат по-ясни. „ Беше тежка година. Тогава ще забележим по какъв начин ще се развият нещата “, заключи той.

Евгений Пригожин най-често подлага на критика представянето на министъра на обраната Сергей Шойгу и началника на генералния щаб Валерий Герасимов. Нито един от двамата не е дал отговор обществено на ругатните му.

Наемниците от „ Вагнер “ оповестиха, че са завладяли разрушения град в края на май след траяла месеци война на безсилие. Фактите обаче приказват друго – към момента част от града е под контрола на ВСУ, а фланговете на съветската войска се разпадат под ударите на украинската артилерия и щурмови отряди.

Пригожин, който предходната седмица се пошегува, че прякорът му би трябвало да бъде „ Касапинът на Путин “, а не „ Готвачът на Путин “, вчера съобщи, че е изискал прокуратурата да проверява дали високопоставени съветски чиновници в областта на защитата са „ направили закононарушение “ преди или по време на войната в Украйна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР