Главата на ученика не е кофа, която да напълниш, а

...
Главата на ученика не е кофа, която да напълниш, а
Коментари Харесай

Инж. Димитър Димитров, „Сподели и вдъхнови”: Отговорност на бизнеса е да подкрепя образованието

Главата на ученика не е кофа, която да напълниш, а факел, който да запалиш. Това е мотото на придвижване „ Сподели и въодушеви ”, зад което стои екип от сполучливи експерти. Те изнасят мотивационни лекции пред възпитаници в цялата страна, обединени от концепцията за личностно развиване на младите.

Един от моторите на “Сподели и въодушеви ”еинж. Димитър Димитров, притежател на Ardes.bg. В изявление за Дарик Варна той показа, че единствено тази година той и останалите лектори са изнеслинад 75 лекции в 15 учебни заведения. Аудитория са били общо над 2500 деца и учители.

„ Младите от всички възрасти имат потребност от мотивация, главно след пети клас. В девети и десети клас, когато стават зрели хора, имат най-голяма нужда. 90 на 100 от младежите не получават задоволително поддръжка в фамилиите си и имат потребност от образец, в който да се припознаят и да следват ”, показа инж. Димитров. Той е уверен, че отговорност на бизнеса е да поддържа образованието.

Лекторите на “Сподели и въодушеви ”са от разнообразни области – има бизнесмени, бизнес консултанти, академични преподаватели и учители. Структурата е отворена и всеки може да се включи в самодейността. С някои от лекторите обаче придвижването се разделя, защото не дават отговор на етичните му правила.

„ Най-малкото не би трябвало да си търговец в храма. Избягваме въпроси, които са противоречиви - като вяра и политика ”, посочимотивационният преподавател.

Следващото събитие на “Сподели и въодушеви ”предстои тази събота, 17 юни, във Варна.Конференцията „ Училище за триумф ” стартира в 9.00 часа в актовата зала на Първа езикова гимназия. Всеки искащ може да участва. В залата има 220 места, като досега са се записали 150 души.

„ Вярвам, че единствено след няколко години Варна може да стане сериозен център за развиване на образованието. Зависи от общността ”, съобщи шефът на Ardes.bg. На конференцията тази събота тойще изнесе лекция на тематика „ Как да създадем България просперираща страна ”.

След извършен конкурс за четене на книга в едно от варненските учебни заведения, от придвижване “Сподели и въодушеви ”обмислят конкурс за четене на книга в цяла Варна, разкри инж. Димитър Димитров.

„ Няма друго познато средство, което да развива по-добре мозъка. Вярвам, че посредством четене и мислене в вярна посока можем да превърнем България в едно прелестно място за живеене ”, посочи предприемачът. Самият той си е основал табиет да чете всеки ден най-малко 20 страници както на хартия, по този начин и в електронен вид.

Мотивационният преподавател предложи книгата „ Седемте навика на ефикасните хора ” на Стивън Кови. Над 200 екземпляра от нея са подарени до момента на събитията на “Сподели и въодушеви ”.

Целият диалог с Димитър Димитров е прикачен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР