Главата на гръко-католическата украинска църква Святослав съобщи днес, че е

...
Главата на гръко-католическата украинска църква Святослав съобщи днес, че е
Коментари Харесай

Главата на украинските католици е поканил папата да дойде в Украйна, за да съдейства за мира

Главата на гръко-католическата украинска черква Святослав заяви през днешния ден, че е поканил Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март да посети Украйна, с цел да спомага за запазването на мира, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 226
На конференция в Киев Върховният Киевско-Галицки архиепископ призна, че изискванията за такава аудиенция не са идеални, само че съгласно него тя би била " доста мощен жест за цялото човечество ". " В Украйна има единогласие, освен измежду католиците, само че и измежду православните и дори невярващите, че Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март е най-важният честен престиж в света през днешния ден ", сподели Святослав.

Населението на Украйна е най-вече източноправославно, само че към 10 на 100 от популацията са гръко-католици, или католици по източен ритуал. За да посети Украйна, папата би трябвало да бъде поканен от държавното управление и религиозните управляващи. Такава аудиенция няма са се хареса на Кремъл и Руската православна черква (РПЦ), а и би попречила на опитите на Ватикана да се сближи с РПЦ, означи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 226  Германският външен министър посети фронтовата линия в Източна Украйна Германският външен министър посети фронтовата линия в Източна Украйна  Еманюел Макрон дойде в Берлин за диалози по украинската рецесия Еманюел Макрон дойде в Берлин за диалози по украинската рецесия  Шест съветски военни кораба минават от Средиземно в Черно море за учения Шест съветски военни кораба минават от Средиземно в Черно море за учения
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР