Гласуването в Съвета за сигурност на ООН за организиране на

...
Гласуването в Съвета за сигурност на ООН за организиране на
Коментари Харесай

ООН отново отложи гласуването на помощи за Газа

Гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за образуване на доставките на помощи за Ивицата Газа за пореден път беше отсрочено. Междувременно продължават боевете в палестинския анклав. 12 палестинци са били убити при израелски удар по къща в град Хан Юнис. 

Израелски бойци и бойци на Хамас водят яростни престрелки по улиците на втория по величина град в Газа Хан Юнис. Здравните управляващи в палестинския анклав съобщиха, че 12 палестинци са били убити при израелски удар по къща в града. Израелски ракети удариха южния регион на Рафа, убивайки минимум 20 души и ранявайки десетки други.  Подложен на задграничен напън да заобикаля убийствата на почтени, израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че войната няма да спре, до момента в който подкрепяната от Иран Хамас не освободи останалите 129 заложници, които държи в Газа, и до момента в който ислямистката формация не бъде унищожена. А министърът на защитата на страната Йоав Галант заяви, че Израел ще се бори до дъно.

 
В северната част на линията Газа активността е съсредоточена върху окончателното пречистване на региона и слизането подземен към дълбоките тунели, където открихме доста огромен тайник от всевъзможен тип и значение, който ще бъде оголен пред обществеността.
Йоав Галант, министър на защитата на Израел

 

Гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за образуване на доставките на помощи беше отсрочено с още един ден. Преговорите не престават в опит да се избегне третото несъгласие на Съединените щати върху дейностите по отношение на продължаващата към този момент два месеца война сред Израел и Хамас. Първоначално 15-членният съвет щеше да гласоподава резолюция - направена от Обединените арабски емирства. Тя обаче неведнъж беше отлагана.

 
Това, от което се нуждаем, е достъп. Резолюцията има за цел да отговори на тази потребност, като изисква потреблението на всички сухопътни, морски и въздушни пътища, с цел да се разреши навлизането на помощ. Израел би трябвало да спре да блокира влизането на помощи и да разреши на животоспасяващата помощ да влезе в линията Газа.
Мохамед Абушахаб, заместник-постоянен представител на ОАЕ в Организация на обединените нации

 

Конфликтът се популяризира оттатък Газа, в това число и в Червено море, където основаните в Йемен ирански сили на хутите нападат търговски кораби с ракети и дронове, което провокира основаването на многонационална морска интервенция за отбрана на комерсиалните направления.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР