Гласуването в парламента на спорната Истанбулска конвенция ще бъде отложено,

...
Гласуването в парламента на спорната Истанбулска конвенция ще бъде отложено,
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Гласуването на Истанбулската конвенция в парламента ще бъде отложено

Гласуването в Народното събрание на противоречивата Истанбулска спогодба ще бъде отсрочено, заяви в предаването „ Тази заран ” по bTV вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

По думите му това е и мнението на премиера Бойко Борисов, с който той е разговарял.

„ Конвенцията ще бъде отсрочена с няколко седмици или няколко месеца, до момента в който този спор в обществото спре ”, сподели Каракачанов.

Според него обществото е разграничено и голямата част от него не желае или показва подозрения към конвенцията.  

„ Притеснителното е, че около тази спогодба по много нечестен метод се пробутва нова идеология, нова химера, така наречен джендър философия, посредством която се прави опит да се размени биологичната роля на пола. Каквито и нелепости да се изписват, ние се раждаме естествено мъже или дами ”, акцентира Каракачанов.

„ В тази спогодба леко по терлици, през задния двор, се прави опит да се подмени биологичното разбиране „ пол ” с понятието „ обществен пол ”. Социален пол няма, има биологичен пол, счита той.

Не знам да е имало есемеси до депутатите от ГЕРБ, сподели Каракачанов във връзка изказванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред bTV, че министър председателят Бойко Борисов е изпратил известия на народните представители от ГЕРБ, че „ няма мърдане ” и Истанбулската спогодба би трябвало да бъде призната.

С нея през задния двор се прави опит да се подмени биологичното разбиране „ пол ” с понятието „ обществен пол ”, съобщи вицепремиерът и боен министър. 

Според него не е належащо да се организира референдум за конвенцията.

Защитата на дамите е залегнала в националното ни законодателство и в Конституцията, означи той.

„ Конвенцията ще отвори вратата на всевъзможни организации, които обичайно употребяват грантове от европейски стратегии, да похарчат милиони, с цел да натискат обществото да одобри теории като тази, че с изключение на двата биологични пола има и други полове. Има страни, които признават, че има 32 пола. Къде са тези 32 пола? С сходни нелепости се опитваме да сменим природата ”, акцентира Каракачанов.

„ Под стереотипни функции се схваща биологичната роля на мъжа и дамата, това, което природата е заложила. Докато ние в Европа се занимаваме с сходни нелепости, радикалният ислям желае да ни унищожи ”, уточни той.

За вота на съмнение

Вотът на съмнение към кабинета няма да мине, уверен бе Каракачанов, до момента в който гостуваше в студиото си минути преди гласуването в Народното събрание. „ Не сме извивали ръце на Борисов ”, увери той.

„ Никога не е било моя процедура и не е мое разбиране да превивам ръцете на някого, когато е на напън, не е честно и не е мъжко. Ако имам тези, аз ги експортирам обществено ”, акцентира Каракачанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР