Гласувах за развитието на София като модерна и европейска столица,

...
Гласувах за развитието на София като модерна и европейска столица,
Коментари Харесай

Румен Радев: Уважавам решението на ЦИК, дали е правилно, ще реши съдът

Гласувах за развиването на София като съвременна и европейска столица, каквато всички българи желаеме и имаме правото да е.


Това сподели президентът Румен Радев, който упражни правото си на глас в гимназията по превоз „ Макгахан “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Президентът съобщи, че се е срещнал с отчета на ДАНС, след който машинното гласоподаване беше анулирано, а министър председателят Николай Денков дефинира като манипулативен.

Най-важното през днешния ден е да се гласоподава всеобщо и да има убеденост, че всеки българин ще получи правилно ценене на своя глас, акцентира Радев.

Дали има нещо притеснително в отчета на службата, ще дефинират съответните органи, уточни президентът.

Според него има потребност от незабавно възобновяване на доверието в изборния развой.

Очаквам способените органи да извършат своето следствие и да оповестят кои са играчите и претекстовете за този акт, сподели още Радев.

Запитан дали би обявил отчета на ДАНС, президентът съобщи, че службата е директно подчинена на Министерски съвет и персонално на министър-председателя.

Уважавам решението на ЦИК като самостоятелен орган, дали е вярно, ще реши съдът, съобщи президентът.

Дали има потребност от нови промени в Изборния кодек, президентът напомни, че всеки парламент се ангажира с смяна на Изборния кодекс и добави за наложеното от негова страна несъгласие през декември върху последните промени в закона.

Явно би трябвало да има смяна. Но възобновяване на доверието, е изпитание от редица институции. Тези, които желаят да ми орязват пълномощията, през днешния ден ми измислят нови такива, разяснява още Румен Радев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР