Гласоподавателите в седем от щатите, разединени по отношение на политическата

...
Гласоподавателите в седем от щатите, разединени по отношение на политическата
Коментари Харесай

Битовите сметки на американците определят избора им за Тръмп или Байдън

Гласоподавателите в седем от щатите, разединени във връзка с политическата поддръжка, усещат товара от възходящите цени на стоките от първа нужда, демонстрира изследване на Bloomberg News и Morning Consult, което показва трудности пред напъните на президента Джо Байдън да направи стопанската система централна тематика в предизборната си акция, написа Bloomberg.

Трима от четирима респонденти в щатите без единни политически желания споделиха, че цените на тези артикули са се нараснали през последния месец, в сходство с данните за потребителските цени, показващи, че инфлацията е повишена с 0,4% през септември по отношение на предходния месец. За последната година цените са се повишили с 3,7%, въпреки че това е по-малко от половината от темповете, достигнати по време на пандемията.

Проучването на Bloomberg News/Morning Consult откри, че когато става дума за справяне с разноските за ежедневни артикули и услуги, гласоподавателите се доверили на водача на Републиканската партия Доналд Тръмп вместо на Байдън с разлика от 12 процентни пункта. Разликата беше още по-голяма при избирателите, които не са изразили ясна поддръжка за нито един от двамата претенденти и чиито гласове са от решаващо значение за изборите.

„ Всичко е белязано от по-високите разноски за живот “, сподели Марк Занди, основен икономист в Moody`s Analytics, който откри, че типичното американско домакинство харчи към 730 $ повече месечно от предходната година. „ Толкова е просто. Хората харчат доста повече за всичко в този момент, изключително за храна, газ и наеми, в сравнение с преди година. "

Като цяло резултатите дават най-ясната индикация до каква степен тежестта от инфлацията заплашва очакванията на Байдън за повторното му избиране и засенчва подобренията на други места в стопанската система по време на ръководството му, каквито са затегнатият пазар на труда, по-високите приходи на семействата и постоянните корпоративни вложения.

Според изследването Тръмп води пред Байдън с 47% на 43% измежду гласоподавателите в Аризона, Джорджия, Мичиган, Невада, Северна Каролина, Пенсилвания и Уисконсин. Резултатите в тези седем щата са с позволена статистическа неточност от 1 процентен пункт.

49% от интервюираните гласоподаватели в тези щати имат по-голямо доверие на Тръмп във връзка с стопанската система, до момента в който на Байдън - 35%, макар че половината от интервюираните считат, че икономическият пакет на президента, наименуван " Байдъномика ", се отразява зле на страната. Респондентите също по този начин обявиха, че имат вяра повече на Тръмп, в сравнение с Байдън по други стопански въпроси, в това число за фондовия пазар, лихвите и налозите.

Резултатите от анкетата са впечатляващи, защото последните стопански данни регистрират мощ – постоянен пазар на труда и издръжливи консуматори, които поддържат фабриките и разноските на фирмите. Особено неприятна вест за Байдън в анкетата беше, че пазарът на труда не е главен приоритет, като единствено 17% от интервюираните избират „ съществуването на положителни работни места “ като един от най-важните фактори за своя избор.

Около четири от всеки пет дами, които са съществена група от имащите право да гласоподават, споделиха, че съгласно тях стопанската система се движи в неверна посока. Други групи, които са минимум удовлетворени от стопанската система, включват семейства, които не членуват в профсъюзи, чиновници в производството и гласоподаватели без висше обучение.

„ Това, което в действителност ще окаже въздействие на гласовете, е това каква смяна ще видят утрешния ден “, съобщи Каролайн Бай, социолог и вицепрезидент в Morning Consult. „ И в случай че цената на питателните артикули към момента е висока, това ще надделее над обстоятелството дали в града им ще бъде издигнат нов мост на следващия ден или през идващите 2 години. “

Анкетираните гласоподаватели от тези колебаещи се щати одобриха обещанията за инфраструктурата и зелена сила на администрацията със песимизъм или равнодушие. Повечето респонденти не поддържат федералното държавно управление да поеме „ съществена роля “ във финансирането на полупроводниковата промишленост, електрическите автомобили и производството на акумулатори.

Една от групите, които бяха по-позитивно настроени към стопанската система, са тъмнокожите американци. Около 43% от тях обявиха, че стопанската система се развива в вярната посока, което е вторият най-голям % измежду групите, а повече от половината обявиха, че персоналните им финанси са в по-добра форма при сегашната администрация, в сравнение с при Тръмп.  Сред белите тези проценти са едвам 23.

Анализаторите също по този начин виждат по-светло икономическо бъдеще. Икономисти от Wall Street все по-често настояват, че заплахата от криза към този момент е отминала, а растежът на потребителските цени ще се забави през идващите 12 месеца, защото Федералният запас възнамерява да задържи лихвите си рестриктивни за по-дълго време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР