Гласоподавателите в седем европейски държави гласуват днес, а избори ще

...
Гласоподавателите в седем европейски държави гласуват днес, а избори ще
Коментари Харесай

Жителите на седем европейски държави гласуват днес

Гласоподавателите в седем европейски страни гласоподават през днешния ден, а избори ще се проведат с изключение на в България във Финландия, Черна гора, Андора, Швейцария, Италия и четири френски изборни региона.

Във Финландия през днешния ден се организират парламентарни избори, резултатите от които ще дефинират политическото бъдеще на премиера Сана Марин.

Настоящите социологически изследвания, извършени от " Европа избира ", демонстрират, че във финландската коалиция от пет партии, в която е Марин и която се състои от Социалдемократическата партия (SDP), Партията на центъра (Kesk), Зелените (Vihr ), левицата (Vas) и демократичната Шведска национална партия (SFP), евентуално ще запазят болшинството си.

Има обаче опция дясноцентристката партия Кок (групата на ЕНП в Европейския парламент) да се очертае като най-силната партия, която да размени социалдемократите.

Кок от дълго време поддържа участието на Финландия в НАТО, което може да изясни нарасналата поддръжка на гласоподавателите за партията спрямо предходни избори.

От друга страна, дясната партия Истински финландци (PS), която е съдружник на Националното придвижване на Марин Льо Пен и Лигата на Матео Салвини в Европейския парламент, се чака леко да усъвършенства позицията си на изборите през 2019 година, което може да докара до ПС има най-силното си показване в националния парламент до момента.

Избирателите в Черна гора ще гласоподават през днешния ден на втория тур на президентските избори, след което, както се показва в публикацията на " Еврактива ", Движение за права и свободи може да загуби президентството за първи път.

Кандидатът Яков Милатович има действителни шансове да победи Мило Джуканович, който ръководи страната като президент или министър-председател от 1990 година

Французите отиват на частични парламентарни избори в четири изборни региона и в два тура ще изберат четирима депутати в събранието, което има 577 места. Гласуването на изборите през юни предходната година беше анулирано в тези звена.

В Италия ще се проведат районни избори във Фриули Венеция Джулия, които ще бъдат тест за десния алианс на премиера Джорджия Мелони, чиито " Братя от Италия " реализираха исторически резултат на последните локални избори.

Голяма част от поддръжката на нейната партия обаче пристигна от Лигата на Матео Салвини и Форс Италия на Силвио Берлускони.

Гласоподавателите в Андора избират нов народен парламент. Сегашното държавно управление се управлява от дясноцентристкия DA, с демократичните LA и новосформираната демократична партия Azio като второстепенни съдружни сътрудници. Лявоцентристкият алианс, доминиран от PS, води опозицията и се споделя, че две нови партии могат да завоюват обилни гласове – екологичната партия Concordia и партията Endavant.

В Сан Марино на всеки шест месеца се избира нов държавен глава, т.е. съгласно графика изборите ще се проведат през днешния ден. Настоящият началник е Алеандро Скарано, член на Самарската християндемократическа партия.

В Швейцария се избират нови районни парламенти в Женева, Люцерн и Тичино и изборите са значим тест за партиите преди националните парламентарни избори по-късно тази година.

Повечето швейцарски кантони се разграничават от другите поднационални единици по това, че членовете на районното държавно управление се избират директно, а не посредством Народното събрание.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР