Гласоподавателите в Охайо одобриха конституционна поправка във вторник, която гарантира

...
Гласоподавателите в Охайо одобриха конституционна поправка във вторник, която гарантира
Коментари Харесай

Гласоподавателите в Охайо одобряват конституционна поправка, която защитава достъпа до аборт

Гласоподавателите в Охайо утвърдиха конституционна корекция във вторник, която подсигурява достъп до аборт и други форми на репродуктивно здраве, последната победа за последователите на правата на абортите, откакто Върховният съд на Съединени американски щати анулира Роу против Уейд предходната година.

Охайо стана седмият щат, в който гласоподавателите взеха решение да защитят достъпа до аборт след забележителното решение и беше единственият щат, който тази година обмисли въпрос за правата на аборт в целия щат.

Резултатът от интензивните избори отвън годината може да бъде водещ за 2024 година, когато демократите се надяват, че въпросът ще даде сила на техните гласоподаватели и ще помогне на президента Джо Байдън да резервира Белия дом. Гласоподавателите в Аризона, Мисури и другаде се чака да гласоподават за сходни отбрани през идната година.

Конституционната корекция на Охайо, включена в бюлетината като брой 1, включва някои от най-защитните формулировки за достъп до аборт от всяка самодейност за гласоподаване в цялостен щат след решението на Върховния съд ръководещ. Противниците твърдяха, че изменението ще заплаши родителските права, ще разреши неограничени интервенции за пола за малолетни и ще съживи абортите при „ отчасти раждане “, които са федерално неразрешени.

Публичното изследване демонстрира, че към две трети от американците споделят, че абортът като цяло би трябвало да бъде легален в най-ранните стадии на бременността, възприятие, което беше очебийно както в демократичните, по този начин и в надълбоко републиканските щати, откогато правораздаването отхвърли Роу през юни 2022 година

Преди гласуването в Охайо, щатски начинания в Калифорния, Канзас, Кентъки, Мичиган, Монтана и Върмонт имаха или потвърдиха достъпа до аборти, или отхвърлиха опитите за подкопаване на десницата.

Избирателната интензивност за конституционната корекция на Охайо, в това число предварителното гласоподаване, беше постоянна за избори отвън годината. Одобрението на брой 1 сигурно ще анулира щатския закон от 2019 година, признат от републиканците, който не разрешава множеството аборти след разкриване на сърдечна активност на плода, без изключения за обезчестяване и блудничество. Този закон, който понастоящем е арестуван заради правосъдни разногласия, е едно от почти две дузини ограничавания върху абортите, признати от законодателния орган на Охайо през последните години. ”, в това число надзор на раждаемостта, лекуване на плодовитостта, импровизиран аборт и аборт.

Това разреши на страната да контролира процедурата след фетална жизненост, стига да са планувани изключения за случаите, в които доктор дефинира „ живота или здравето ” на дамата. в заплаха. Жизнеспособността се дефинира като точката, в която плодът има „ забележителна възможност за оцеляване “ отвън утробата, с рационални интервенции.

Групите срещу абортите, благодарение на републиканския губернатор Майк Деуайн, тестваха разнообразни известия, с цел да опитат да отхвърли изменението, като се концентрира главно върху концепцията, че предлагането е прекомерно извънредно за страната. Кампанията на поддръжниците беше съсредоточена върху посланието за държане на държавното управление надалеч от персоналните каузи на фамилиите.

Последният избор последва изключителни избори през август, свикани от следения от републиканците законодателен орган, който имаше за цел да направи бъдещите конституционни промени по-трудни за приемане посредством увеличение на предел от нормално болшинство до 60%. Това предложение беше ориентирано частично към подкопаване на мярката за правата на абортите, взета във вторник.

Гласоподавателите с голямо болшинство отхвърлиха този специфичен избирателен въпрос, подготвяйки сцената за есенната акция за аборти с високи залози.

(AP)


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР