Гладна стачка започват двама от поддръжниците на бившия кмет на

...
Гладна стачка започват двама от поддръжниците на бившия кмет на
Коментари Харесай

Гладна стачка започват двама поддръжници на Иванчева и Петрова

Гладна стачка стартират двама от поддръжниците на някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Това стана ясно от пост в обществената мрежа Facebook на страницата на Десислава Иванчева.

 Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста, реши съдът
Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста, реши съдът

Решението е на Специализирания апелативен съд

" Двама жители ще стартират гладна стачка на палатки пред Съдебната палата за да покажат на ръководещите , че каквито и физически репресии да упражняват, постоянно ще има мощни и смели мъже и дами, които да устояват. Могат да те осакатят физически, само че не могат да лишават това, което е вътре в теб ", написа в поста.

Гладната стачка ще бъде след планувания довечера митинг в поддръжка на Иванчева и Петрова .

Информацията за митинга идва малко откакто бе дадена публичност на провелото се закрито съвещание за разискване на мярката за неотклонение на Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.

Като причини за оставането на двете в ареста са изтъкнати свидетелски показания, че Иванчева не била загасила мотора на служебния автомобил при задържането, а Петрова се съпротивлявала на конвоя .

Апелативният спецсъд изтъкнал и инспекцията, направена от Иванчева много преди ареста й в градеж в регион " Младост " .

Припомняме, на 24 януари 2018 година Иванчева откри, че на градежа на " Гранд каньон " в столичния регион " Младост " тежкотоварни машини на турската компания " Гаранти Коза " подвигат звук след 22 часа, само че нямат позволение за това .

Според показанията на бизнесмена Дерменджиев двете влизали в непознат парцел за инспекция . " Касаело се за държание на подсъдимите, демонстриращо слагане над закона и безотговорност ", се споделя в поста във ФБ.

Тогава Иванчева предложи да има и строителна полиция .

Решението на съда е стимулирано въз основата на свидетелски показания, без никакви налични доказателства, че Иванчева и Петрова са желали рушвет (от Александър Ваклин - б.р.).

Поддръжниците на Иванчева считат, че това определение на съда е постановено под политически напън и цели практикуване на принуда върху двете обвинени . То не дава отговор на фактическото състояние по делото.

Не дават отговор на истината и констатациите, че правоохраняващите органи са реагирали съответно и навреме при всяка зародила за подсъдимите потребност от прегледи и лекуване, пишат поддръжниците на Иванчева и Петрова.

Вчера, на 1 ноември, на Биляна Петрова й е станало доста неприятно и са извикали Бърза помощ . " Охраняващите лица не са се съобразили със мнението на лекарите, че са нужни рентген и други проучвания в болнично заведение. Отговорено е околните да й донесат сироп за кашлица или нещо сходно ", гласи информацията в обществената мрежа.

Припомняме, Десислава Иванчева беше определена безапелационно за кмет на столичния регион " Младост " като самостоятелен претендент през ноември 2016 година. Тогава тя завоюва 59.82% от вота на гласоподавателите.

На 17 април Иванчева беше задържана показно на бул. " Васил Левски " в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет, съгласно прокуратурата.

Заедно с Иванчева беше арестувана и заместничката ѝ в " Младост " Биляна Петрова. От ръцете на двете дами бяха взети натривки, а парите бяха броени пред тях.

Действията на органите към ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което провокира вълна от отвращение по отношение на метода, по който тя е арестувана. Излязоха и изказвания на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривките.

Стана ясно и че Иванчева не е получила правото да извика юрист в продължение на няколко часа.

На 18 април шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинг даде детайлности по случая. Тогава той съобщи, че Десислава Иванчева е изнудвала " в житейски смисъл " и други хора. Тогава Гешев съобщи също, че при ареста всички " светнали като коледна елха ", визирайки натривките по ръцете на арестуваните.

Същият ден - 18 април се състоя и митинг в отбрана на Иванчева. Пред постройката на Съдебната плата протестиращите обявиха, че директната народна власт е била задушена, тъй като кметицата на столичния регион " Младост " е определена по законен метод от хората, а карцерът ѝ бил политически.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата ще стартира следствие за това дали при задържането на Иванчева е имало нередности. Малко по-късно обаче от пресцентъра на прокуратурата оповестиха, че не е разпоредена и не се прави каквато и да е инспекция на дейностите на наблюдаващите прокурори и проверяващите органи по досъдебното произвеждане, по което обвинена е кметицата.

На 20 април спецпрокуратурата изиска непрекъснат арест за кметицата. По време на правосъдното съвещание по разглеждането на мярката за неотклонение на Иванчева тя съобщи, че не е взимала рушвет и не е пипала парите в колата. По думите ѝ парите са били подхвърлени в автомобила.

В последна сметка съдът реши тримата арестувани - Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров, да останат в ареста.

На 21 април ръководителят на Комисията за нелегално добито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев съобщи, че карцерът на Иванчева е бил постоянен, както законът задължава.

На 26 април Специализираният съд взе дефинитивно решение да остави за непрекъснато в ареста тримата арестувани. Тогава съдът обърна внимание, че Иванчева редовно е бавила преписки освен на Ваклин, само че и на други вложители.

На 27 април бранителят на Иванчева Марин Марковски съобщи, че кметицата не е докосвала парите.

На 23 май, сряда, спецпрокуратурата изиска от спецсъда да в профил Иванчева като кмет на столичния регион " Младост ", откакто стана ясно, че от килията си в ареста Иванчева е издала заповед за уволнението на заместник-кмета на " Младост " Румен Русев, който е един от главните очевидци против нея. Иванчева също по този начин подписала от ареста, че назначава пиара на региона Петър Кърджилов за зам.-кмет на " Младост ".

На съвещанието на Спецсъда магистратите взеха решение да отстранят Иванчева от служба. Решението беше обжалвано пред Апелативният профилиран съд.

На съвещанието на Апелативния профилиран съд на 31 май, четвъртък, магистратите, които трябваше да преценяват дали Иванчева да бъде отстранена, взеха решение да провиснал на Иванчева и Петрова 3-дневен период, тъй че двете да се срещнат с материалите по делото, по което са подсъдими. Материалите били много обемни, а чат от тях били и секретни.

Кметицата също по този начин изиска на нейно място в община " Младост " да се назначи досегашният ѝ пиар Петър Кърджилов, който, по думите ѝ, ще продължи идеята " Зелен Младост ".

Междувременно обаче стана ясно, че след двучасов спор Столичният общински съвет е избрал точно Румен Русев за изпълняващ длъжността областен кмет на " Младост ".

На 7 юни Специализираният апелативен съд дефинитивно в профил Десислава Иванчева от кметския пост в регион " Младост ".

На 25 юни Десислава Иванчева бе призната в затворническата болница.

На 27 юни Състав на Специализирания углавен съд остави в арестаИванчева. Аргументите на отбраната бяха здравословните проблеми на арестуваната - със щитовидната жлеза и хипофизата, както и съществуването на микроаденом.

На 1 август Иванчева бе заведена в болница, окована във вериги и на краката. В информация, оповестена от Петър Кърджилов, се загатва, че Иванчева има израстък на хипофизата. Предишният ден и нейната някогашна заместничка - Биляна Петрова, е посетила болнично заведение.

На 13 август се организира митинг пред Министерския съвет в отбрана на Иванчева.

На 13 септември уволнената районна кметица Десислава Иванчева зададе задочно въпроси към столичния кмет Йорданка Фандъкова дали е преместила градежите от междублоковите пространства в квартала.

Малко по-късно, на 16 октомври Иванчева съобщи, че карцерът е доста по-тежък от пандиза.

След това - на 18 октомври се появи информацията, че Иванчева и Петрова са пуснати под домакински арест, само че до действителното осъществяване на това решение не се стигна.

На предходното съвещание на Спецсъда по делото против Иванчева и Петрова актуалният кмет на столичния регион " Младост " Румен Русев съобщи, че преписки са бавени.

На 2 ноември Иванчева и Петрова бяха оставени в ареста с решение на Апелативния спецсъд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР