Гинес Сторхаус“ (Guinness Storehouse) в Дъблин е водещата“ туристическа атракция

...
Гинес Сторхаус“ (Guinness Storehouse) в Дъблин е водещата“ туристическа атракция
Коментари Харесай

Как пивоварна в Дъблин стана водещата туристическа атракция в Европа за 2023г.

„ Гинес Сторхаус “ (Guinness Storehouse) в Дъблин е „ водещата “ туристическа атракция в Европа, побеждавайки именити съперници, заяви италианското издание „ Виаджи нюз “. Тя е доста повече от елементарна пивоварна – в нея посетителите се срещат с историята на най-емблематичната ирландска бира и се озовават в същински тематичен парк.

В предишното посещаването на пивоварна или дестилерия по време на почивка ставаше скритом и бе развлекателна и съвременна пауза от обичайните туристически обекти, които могат да бъдат открити на картите на градовете или, за които може да се прочете в интернет. Понастоящем обаче пивоварните набраха известност и някои от тях към този момент са измежду най-важните туристически атракции в градовете си. Най-емблематичният образец? „ Гинес Сторхаус “ в Дъблин, който тази година се снабди с непредвидена премия.

Както наподобява Айфеловата кула и Колизея имат „ шумна “ конкуренция. „ Гинес Сторхаус “ се снабди наскоро с европейски „ туристическия Оскар “ (Europe’s Leading Tourist Attraction 2023). Той бе присъден на годишната церемония на Световните туристически награди (World Travel Awards).
Зад пивоварна “Гинес Сторхаус “ се подреждат знакови туристически обекти като Бъкингамският замък, „ Саграда Фамилия “ в Барселона и Акрополът в Атина.
„ Гинес Сторхаус “ е освен това от типична пивоварна, в нея се „ вдишва “ историята на най-емблематичната бира в Ирландия. Централа на „ Гинес “ от над 250 години и една от най-старите пивоварни в света, тя предлага взор зад кулисите на това, което тъкмо се случва в производството и дистрибуцията на пивото. В „ Гинес Сторхаус “ посетителите имат опция да се допрян до историята, сърцето и душата на придобилата статут на икона ирландска бира.

В пивоварната – музей има киносалон, отдаден на ретро реклами на „ Гинес “ и панорамен „ Гравити бар “ със спираща дъха панорама към Дъблин. Седемте етажа на постройката се намират в сърцето на ирландската столица. Те са издигнати след реорганизация за 42 милиона евро на някогашната ферментационен цех на „ Гинес “, издигнат преди 113 години.

Това обаче не е първата премия за „ Гинес Сторхаус “. Пивоварната – музей към този момент е печелила същото самопризнание през 2015 година. Редовно е класирана като най-хубавата туристическа дестинация в Ирландия. Тя е същински тематичен парк за феновете на бирата и, както наподобява е неизменима част от ирландската история, написа профилираното италианско издание, съобщи Българска телеграфна агенция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР