Гимназията е наш дългогодишен партньор в стратегията ни да подкрепяме

...
Гимназията е наш дългогодишен партньор в стратегията ни да подкрепяме
Коментари Харесай

”Електрохолд” оборудва учебен кабинет по електротехника в гимназия ”Акад. С. П. Корольов”, Дупница

„ Гимназията е наш дълготраен сътрудник в тактиката ни да поддържаме професионалното обучение по електротехника. В момента енергетиката се развива извънредно динамично и се цифровизира. Тя се нуждае от експерти с друга професионална ориентировка – освен електротехници и електроинженери, а и IT специалисти, експерти по маркетинг и финанси. Всички те са добре пристигнали при нас, с цел да построяваме дружно енергетиката на бъдещето “, сподели Карел Крал.

 

„ Благодарим за дългогодишното партньорство на Електрохолд. Гордеем се, че с поддръжката на компанията създадохме един съвременен кабинет, който да улеснява образователния развой. Надявам се по този начин да мотивираме младежите да изберат специалността електротехник. Това е специалност с огромни вероятности, тъй като нищо не работи без ток “, сподели Елена Костадинова, шеф на Професионална гимназия „ Акад. С. П. Корольов “.

 

Инициативата по съоръжение на образователни кабинети по електротехника започва през предходната година. Първият кабинет беше открит през 2021 година в ПГТС „ Арх. Й. Миланов “ в гр. Перник. Целта е да сътвори потребна, приятна и мотивираща среда в часовете по електротехника.

 

Електрохолд развива дълготрайна тактика за поддръжка и разпространение на професионалното обучение и построяването на квалифицирани фрагменти за българската електроенергетика. Вече 10 години компанията дава стипендии в състезанието „ Енергия за бъдещето “. Компанията е една от първите, които се включиха в дуалното образование по електротехника в България. Гимназията в Дупница също има паралелка за дуално образование, в която от тази година сътрудник е Електрохолд. Ученици от ПГ „ Акад. С. П. Корольов “ постоянно организират учебно-производствената си процедура в фирмите от групата Електрохолд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР