Гимназист от Сливен се представи отлично на Есенното състезание по

...
Гимназист от Сливен се представи отлично на Есенното състезание по
Коментари Харесай

Златомир Желев от ППМГ „Добри Чинтулов“ получи трета награда на Есенното състезание по физика

Гимназист от Сливен се показа чудесно на Есенното съревнование по физика.

Той има шансове да бъде включен в националния ни тим, който ще взе участие в европейски и интернационалните надпревари и олимпиади по този предмет. Дванайсетокласникът Златомир Желев от ППМГ „ Добри Чинтулов “ получи трета премия в категория „ Специална тематика “. В тази категория са включени единствено задания със повишена компликация съгласно стандартите на интернационалните надпревари. Най-добре представилите се в „ Специална тематика “ възпитаници ще преминат през спомагателна инспекция на знанията и подготовката им, след което ще бъде осъществен асортимент за членове на националния тим. През м.г. Златомир бе включен в разширения състав на тима и се яви на европейски кръг по физика.

Есенното съревнование по физика е народен конгрес от календара на Министерството на образованието и науката. То се състоя през почивните дни в Сливен, при семейството на СУ „ Константин Константинов “. Всички сливенски участници в него бяха излъчени от ППМГ „ Добри Чинтулов “. Техен теоретичен началник е преподавателката Кети Маринова.

Отлично се показаха в своите възрастови групи Раян Камаринчев, 8 клас, и Денис Сираков, 9 клас. Те реализираха резултати с доста добър коефициент на успеваемост. Високо равнище на подготовка демонстрираха Преслава Добрева, Андон Такев и Християн Божинов, всички – от 9 клас, както и десетокласниците Ивайло Мъндев и Ния Господинова.

Жури на надпреварата бяха академични преподаватели и учени под председателството на проф.д-р Мирослав Абрашев. Те оцениха 235-те участници, в шест възрастови групи. Учениците бяха представители на 35 учебни заведения в страната – водещи профилирани национални, природо-математически, математически гимназии и колежи.

Ръководството на Община Сливен поздравява Златомир и всички участници за знанията и за достойното показване на ППМГ „ Добри Чинтулов “ и Сливен. Общината благодари на научния им началник госпожа Маринова за задълбочената им подготовка, както и на шефа Весела Паскалева и екипа й от СУ „ Константин Константинов “ за основаната добра организация за осъществяване на събитието. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР