Гилдията на американските сценаристи обяви, че в резултат на постигането

...
Гилдията на американските сценаристи обяви, че в резултат на постигането
Коментари Харесай

Сценаристите в Холивуд прекратяват стачката си

Гилдията на американските сценаристи разгласи, че вследствие на постигането на авансово съглашение с холивудските студия, ще приключи своята близо петмесечна стачка на 27 септември. Съответното известие беше оповестено в акаунта на гилдията в обществената мрежа X (преди Twitter).

" Гилдията реализира авансово съглашение с Алианса на филмовите и телевизионни продуценти на Съединените щати. Днес нашият комитет за договаряния, управителният съвет на West Chapter и бордът на East Chapter гласоподаваха единомислещо в поддръжка на съглашението. Стачката завършва в среднощ ", се споделя в известието.

Гилдията към момента не е разкрила детайлности за постигнатото съглашение. Въпреки това някои детайлности се появиха по-рано в някои американски медии, да вземем за пример по отношение на регулирането на потреблението на изкуствен интелект.

Стачката стартира на 2 май. артисти , която към момента не е постигнала съглашение със студията . Сценаристите желаеха по-високи заплати, промени в процедурата за пресмятане на възнагражденията и въвеждане на ограничавания върху потреблението на изкуствен интелект, който да размени работата им.
 Вижда се краят на стачката в Холивуд
Вижда се краят на стачката в Холивуд

Бойкотът на сценаристите и актьорите спря множеството кино и телевизионни продукции

Това е най-дългата стачка в Холивуд от десетилетия. Тя спря множеството кино и телевизионни продукции.

Бойкотът стартира при започване на май и коства на американската стопанска система милиарди долари.

Стачката засегна и доста други сектори , в това число заведения за публично хранене, снабдители на костюми, дърводелците и оператори на камери.

Гилдията на сценаристите и членовете на синдиката би трябвало да се спогодят за тригодишен контракт с Алианса на филмовите и телевизионни продуценти, преди да се върнат на работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР