Гигантски букви Z и V бяха поставени пред посолството на

...
Гигантски букви Z и V бяха поставени пред посолството на
Коментари Харесай

Символите на войната на Русия в Украйна се появиха пред американското посолство в Москва

Гигантски букви Z и V бяха сложени пред посолството на Съединени американски щати в Москва. Двата военни тактически знака, употребявани от съветската войска, се трансфораха в съществени знаци на войната на Русия в Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12130
Буквите са били сложени в символ на респект към съветските танкове и бронирани машини, които навлязоха в Украйна през февруари 2022 година Оттогава те се появяват постоянно на плакати и по малкия екран и са изписвани от поддръжници на така наречен специфична военна интервенция на Русия.

Гигантски бели знаци Z и V се виждаха през днешния ден на тротоара пред американското посолство, на един от основните булеварди на съветската столица, означи фотограф на Агенция Франс Прес, въпреки да не беше ясно кой е сложил тези знаци.

В предишното съветски националистически деятели са прожектирали светещи лозунги върху фасадата на американското посолство или са организирали други сходни акции.

Няколко западни страни взеха решение да преименуват улиците, на които се намират съветските посолства, в поддръжка на Украйна или на съветската съпротива.

Във Вашингтон да вземем за пример улицата, на която се намира съветското посолство, беше преименувана в чест на опозиционера Борис Немцов, който беше погубен през 2015 година покрай Кремъл.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР