Гигантът води преговори за придобиване на компанията Lytro. Това е

...
Гигантът води преговори за придобиване на компанията Lytro. Това е
Коментари Харесай

Google готви революция при виртуалната реалност и фото възможностите на смартфоните?



Гигантът води договаряния за придобиване на компанията Lytro. Това е производител на камери, в чиято основа лежи правилото на светлинното поле (light field): датчикът регистрира освен информация за цвета и неговата активност, само че посоката на светлината във всяка точка от изображението. По този метод се образува по-пълна визия за снимания сюжет по отношение на нормалните камери. Освен всичко друго тези устройства разрешават смяна на фокуса на към този момент подготвени фотоси.

Според разнообразни източници в Мрежата Гугъл има намерение да предложи за Lytro 25 или 40 млн. $. Тази сума е извънредно дребна – преди време компанията бе оценена на към 360 млн. $. Причината е в това, че компанията е създала в действителност забавна, само че към момента не напълно изчистена технология. Въпреки че звучаха много обещаващо Lytro по този начин и не съумя да генерира особени облаги от продуктите си.

Прочетете още: Android Wear става Wear OS, а ние се надяваме това да е първата от доста промени

Предполага се, че Гугъл ще получи 59 патента на Lytro, както и част от екипа ѝ. Значителна част от чиновниците ще бъдат съкратени.

Не е изключено Гугъл да употребява разработките на Lytro в планове, свързани с виртуална действителност. Преди време интернет компанията показа система за основаване на VR наличие въз основата на 16 GoPro камери, а също по този начин приложението Welcome to Light Fields за разглеждане на “обемни” фотоси. Възможно е технологиите на Lytro да се използат за бъдещото развиване на плана.

Още един предполагаем вид – внедряване на разработките в бъдещи смарт телефони от серията Pixel. Технологията DualPixel, употребена в сегашните артикули на компанията, разрешава вписване на светлината под друг ъгъл. Това припомня мощно банален вид на системата, осъществена в камерите на Lytro. Не е изключено с помощта на нея да се усъвършенстват доста камерите на смарт телефоните.

През 2011 година същото е възнамерявал да направи и Стив Джобс. Той се е срещал с управлението на Lytro за внедряване на нейни решения в камерите на iPhone.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР