Гигантът в производството на напитки и храни Pepsi откри фабрика

...
Гигантът в производството на напитки и храни Pepsi откри фабрика
Коментари Харесай

Pepsi отвори супермодерна фабрика за $150 милиона в Турция

Гигантът в производството на питиета и храни Pepsi откри фабрика в западната турска провинция Маниса.

Очаква се предприятието, чиято цена към момента не е оповестена заради публични ограничавания, да коства над 150 млн. $, оповестяват турски медии.

" Когато процесът на строителство на нашата фабрика стартира преди 2 години, някои вестници предвидиха, че цената е 150 млн. $, което беше много близо. Въпреки че не мога публично да посоча точния размер на инвестицията, мога да кажа, че несъмнено е над 100 млн. $ ", споделя пред публицисти президентът на PepsiCo Турция Левент Юксел.

 Снимка 398661
Източник:

Предприятието е ситуирано на 47 000 кв. м застроена повърхност и ще създава 250 млн. пакета от известните чипсове Lay`s, Doritos и Ruffles. Това е 6-ият цех на Pepsi в страната и ще отвори 300 нови работни места.

30% от всички царевични чипсове Doritos, създадени в новооткрития цех, ще бъдат изнесени на европейските пазари, показва Юксел. " По този метод ще допринесем още повече за турската стопанска система ", прибавя той.

Компанията е сключила контракти с над 1000 фермери в 24 турски града, които ще създават разнообразни артикули като картофи, царевица и плодове за Pepsico, на повърхност от към 60 000 декара.

 Снимка 398662
Източник:

Държавна поддръжка

" Бих желал да благодаря на вложителите и шефовете на PepsiCo за този цех. Инвестициите на PepsiCo в Маниса са мощен отговор на скорошната акция против турската стопанска система и бизнес атмосферата в Турция ", споделя турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на формалната гала по откриването.

Говорейки за държавната помощ за частния бранш, президентът твърди, че поддръжката ще продължи без спиране. " Винаги сме се опитвали да поддържаме частния бранш. И тази политика ще продължи каквато е през днешния ден ", прибавя Ердоган.

Индустрия 4.0

Тъй като фабриката ще работи в сходство със стандартите на Индустрия 4.0, Юксел добави, че възприемането на нови технологии е значимо както за компанията, по този начин и за Турция.

" Организираната индустриална зона на Маниса обезпечава съвършената среда и запаси за новата ни фабрика. Заводът ще работи в сходство с Индустрия 4.0 ", споделя ръководителят.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР