GETTY IMAGES >Investor.Само ако имаше повече разбиране. Колкото повече гледам числата,

...
GETTY IMAGES
>Investor.Само ако имаше повече разбиране. Колкото повече гледам числата,
Коментари Харесай

10 причини за съмнение в данните за коронавируса в САЩ

 GETTY IMAGES > Investor.

Само в случай че имаше повече схващане. Колкото повече виждам числата, толкоз повече виждам минусите им. Ето моите топ 10:

1. Данните за броя на инфектираните не приказват съвсем нищо. Само хората, които са тествани, могат да бъдат броени, само че към момента няма задоволително проби, може би като се изключи Исландия. Най-доброто, което можем да създадем, е да преценим какъв брой хора са заболели, като предположим какъв % от инфектираните могат да бъдат тествани. В Съединени американски щати да вземем за пример доказателствата сочат, че хората би трябвало да са задоволително заболели, с цел да бъдат приети в болница. Около 10% от случаите заслужават хоспитализация, тъй че действителният брой на инфектираните може да е към 10 пъти по-голям от известия.

2. Тестовете не са точни, като неточностите не са симетрични. По-специално, те създават доста повече подправени негативни резултати, в сравнение с подправени позитивни - което значи, че те са склонни да демонстрират, че хората са добре, когато в действителност са заболели. Някои проучвания сочат, че подправените негативни резултати може да надвишават 30%. Това значи, че оценките за същинския брой инфекции би трябвало още веднъж да са повишени.

3. Броят на тестванията не е еднакъв на броя на тестваните хора. Тъй като тестванията са толкоз неточни, някои хора се тестват два пъти, с цел да бъдат по-сигурни в резултатите. Това значи, че делът на тестваното население спрямо броя на хората, за които е открито, че са инфектирани, рисува по-розова картина от действителността, давайки още една причина да се счита, че действителният брой на инфектираните е по-голям.

4. Данните не са синхронизирани. Хората от време на време умират седмици откакто са приети в болница, а те се хоспитализират седмица или повече след позитивния тест за вируса. Така че може да чакаме кривата с " броя на смъртните случаи “ да стане по-плоска много дълго откакто кривата с " броя инфектирани “ стане такава. Добрата страна на това закъснение е, че защото възобновяване лишава повече време от леталния излаз, смъртността ще намалее с течение на времето.

5. Значението на хоспитализацията се трансформира. Наскоро намаляването на болничните приеми бе показани като позитивен знак. Но в този момент лишава доста повече време, с цел да бъде настанен някой в ​​болница. Горещите линии са задръстени, колите за спешна помощ са нищожни, стандартите за хоспитализиране фрапантно се трансформираха и хората заобикалят претрупаните незабавни отделения. Така че по-малкото хоспитализации не значат безусловно, че обстановката се усъвършенства.

6. Смъртните случай не се оповестяват неотложно или поредно. Различни оперативни проблеми, като попълване на формуляри и известяван на околните, дефинират по кое време фактически се записва гибелта. Това може да помогне да се изясни за какво най-вече умряли се афишират във вторник. Така че не се вълнувайте прекомерно от положителните вести през уикенда - може да се разочаровате при започване на седмицата.

7. Смъртните случаи отвън лечебните заведения не се оповестяват. Когато хората умират вкъщи или в обществени домове, заведения за ветерани и затвори, те не постоянно са преброявани. Това е огромен проблем: Когато Франция стартира да оповестява за умрелите в обществените домове, смъртността в страната се усили с 40%. Белгия обгръща тази статистика доста добре, като открива, че 40% от смъртните случаи настъпват там.

8. Политиката за обяснение на смъртните случаи не е поредна. След като някой си отиде, за какво да се хаби скъп тест? Затова лекарите може да не загатват Covid-19 като причина. Това е въпрос на преценка, изключително когато някой към този момент е бил болен. Това може да има доста огромен резултат върху данните в избрани среди като рехабилитационни заведения и обществени домове.

9. Длъжностните лица могат да имат тласъци да укриват случаите на ковид. Китай, Индонезия и Иран привлякоха вниманието поради своите статистически данни. " Подправянето на статистиката “ не е непознато и в други области в Съединени американски щати. Така че не приемайте, че служителите не могат да правят операции.

10. Това, което се случва на едно място или приблизително, може да не е използвано на всички места. Някои дребни проучвания сочат, че смъртността от Covid-19 е към 1% от инфектираното население. Но това не значи, че ще бъде същата в Съединени американски щати или в Ню Йорк. Конкретни региони могат да имат доста по-лоши проценти на смъртност, просто тъй като техните здравни системи не са толкоз всеобхватни или популацията им има повече хронични болести. В Съединени американски щати има доста нечисти региони, които наподобява вършат хората по-уязвими на инфекции и по-болни, откакто един път се разболеят. Както видяхме през последните дни, сходни разлики засягат непропорционално цветнокожите.

Колкото и да е привлекателно да продължавате да броите, същинските цифри може да не се узнаят дълго време. Тестването би трябвало да се прави систематично, даже и при хора без признаци. Може в никакъв случай да не се появят точни числа за умрелите. Възможно е те да се изчислят като се употребява броят на непредвидените смъртни случаи спрямо година по-рано. Но даже и това не е идеално, защото блокадите може да понижат други типове смъртни случаи - да вземем за пример при пътни катастрофи - защото принуждават хората да си стоят у дома.

Не ме разбирайте неправилно: Следенето на формалните данни не е цялостна загуба на време. Цифрите могат да дадат чувство за протичащото се - стига обаче да отчитаме техните дефекти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР