Гешев беше на практика публично екзекутиран. След заседанието на ВСС

...
Гешев беше на практика публично екзекутиран. След заседанието на ВСС
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Гешев беше на практика публично екзекутиран, ВСС се държа като Народен съд

" Гешев беше на процедура обществено екзекутиран. След съвещанието на Висш съдебен съвет остана горчив привкус у всички, нямаше хора по улиците, които да пируват. Основанието, с което беше отхвърлен, не беше задоволително безапелационно. По тази логичност доста хора е трябвало да бъдат отстранени, казвали са доста по-сериозни неща. Остана усещането, че обективността на Висш съдебен съвет се гордее с тази на Народния съд, не видях стимулирани решения ". Това сподели за " Нова нюз " престъпният психолог Росен Йорданов. Той разказа държанието на Сарафов като превъзбуда след обществена екзекуция в Средновековна Англия. " Това провокира леко истерично превъзбуждане. Мнозинството от Висш съдебен съвет бяха некомпетентни да вземат решение, а демонстрираха и липса на човечност. Едва ли биха били толкоз бездушни и цинични на моменти, в случай че на тях им се случи това, което сполетя Гешев. Това е остра сериозна обстановка, която провокира остри стресови реакции. Опитът за нападение е заплашил здравето и живота му, няма по какъв начин да не му повлияе. Не е хубаво да не демонстрираме обикновена емпатия, такива обстановки провокират посттравматични положения ", съобщи той.

По думите му Антон Златанов не е желал да заеме поста на началник на Гранична полиция. " Целият случай с отстраняването на Гешев потвърди, че основният прокурор е досегаем, няма спънка при политическите настроения да бъде отстранен. Лош сигнал е, че тези настроения могат да причинят линч ", счита Йорданов.

Според него Борисов е еволюирал в облика на влъхва, който внася успокоение, само че това е тактика. " Кирил Петков също е по-обран, само че като след изтрезняване. При Пеевски виждам самочувствие, с жеста на Движение за права и свободи за поддръжка на държавното управление беше доста ясно, че декларират, че партията ще поддържа Конституционни промени, само че и мигане, че няма да се вършат взаимни отстъпки, а ще имат условия. Денков и Габриел наподобяват на мениджъри, само че не и на водачи ", акцентира психологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР