Германското списание Шпигел твърди, че най-малко един от фалшивите паспорти,

...
Германското списание Шпигел твърди, че най-малко един от фалшивите паспорти,
Коментари Харесай

БГ СЛЕДА: Фалшив български паспорт е използван от саботьорите при взрива на Северен поток

Германското списание " Шпигел " твърди, че минимум един от подправените паспорти, с които е наета яхта за взривяването на газопроводите " Северен поток ", е български.

Според следствие на немските медии " АЕрДе " и " Цайт " детонациите на двата газопровода в края на септември са осъществени от шест души, които са наели яхта в Рощок.

Представили са подправени паспорти, които съгласно немските проверяващи са " доста добра направа ".

В яхтата са открити следи от взривни субстанции.

В момента се водят три обособени следствия на саботажа – в Швеция, Дания и Германия.

Предполагаемата група, за която се допуска, че е забъркана в саботажа на газопроводите " Северен поток ", е употребила при наемането на яхтата " Андромеда " в Германия фалшифициран български паспорт, заяви немското списание " Шпигел ", като се базира на данни от следствието.

" Засега остава неразбираемо от какъв брой души е била групата, защото не всички от тях са дали свои данни, се отбелязва в публикацията. " Очевидно е бил употребен и най-малко един фалшифициран български паспорт " написа още създателят.

По-рано " Шпигел " заяви, че саботьорите са наели 15-метровата ветроходна яхта " Андромеда ", с цел да превозят експлозивите до " Северен поток ". Уточнява се, че плавателният съд, за който става дума, който е от вид " Бавария Крузър 50 " (Bavaria Cruiser 50), е нает посредством чартърна компания.

Във вторник „ Ню Йорк таймс “, базирайки се на американски публични лица, заяви, че саботажът на газопроводите може да е бил осъществен от някаква " проукраинска група ", която е работила без знанието на американските управляващи.

Украинците и политическото управление на страната нямат нищо общо със саботажа на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ", сподели украинският президент Володимир Зеленски на конференция с финландския министър председател Сана Марин.

" Що се отнася до " Северен поток ", ние нямаме нищо общо с него... Украинците несъмнено не са създали това ", цитира думите му РИА Новости.

Според Зеленски изявленията в западните медии за избрана проукраинска група, участваща в бойкот, могат да бъдат платени от лица, които са заинтригувани от облекчение на санкционния напън върху Русия и закъснение на доставките на оръжие за Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР