Германското правителство прие за сведение резолюцията на Европейския парламент, призоваваща

...
Германското правителство прие за сведение резолюцията на Европейския парламент, призоваваща
Коментари Харесай

Германия: Северен поток 2 остава въпреки САЩ и случая с Навални

Германското държавно управление одобри за сведение резолюцията на Европейския парламент, призоваваща за прекъсване на строителството на газопровода " Северен поток 2 " заради ареста на Алексей Навални, съобщи представителят на кабинетът Стефан Зайберт, предава  Веднага по-късно той напомни,  че канцлерът Ангела Меркел към този момент се е произнесла по тематиката за газопровода преди ден. " Федералният канцлер Ангела Меркел приказва по тази тематика през вчерашния ден (бъдещето на " Северен поток 2 " ), няма какво да прибавя към това. Знаем за решението на Европейския парламент ", съобщи Зайберт на брифинг в петък.

Ден по-рано Меркел съобщи на конференция, че позицията й по " Северен поток 2 " не се е трансформирала. Тя още веднъж назова американските наказания против този план несъответствуващи, само че изрази готовността си да договаря с новата администрация на Съединени американски щати по тематиката за газопровода.

Депутатите от Европейския парламент в четвъртък одобриха резолюция по отношение на ареста на Навални, в която упорстват Европейският съюз " неотложно да попречва завършването на плана " Северен поток 2 ", както и " рационално да ускори " ограничаващите ограничения против Руската федерация по отношение на задържането му.

На процедура Германия не е съгласна да спре плана на каквото и да е съображение. Независимо от мощният напън на Съединени американски щати и поредицата, в това число и действителни наказания, то плана продължава. Наскоро.

" Северен поток-2 "  е водопровод под Балтийско море на стойност 10 милиарда евро и ще удвои доставките на съветски природен газ до Германия, най-голямата стопанска система в Европа. Той от дълго време е в полезрението на Съединени американски щати, и по-специално на администрацията на към този момент някогашният американски президент Доналд Тръмп, която гневно подлагаше на критика европейските страни за тяхната енергийна взаимозависимост от Русия. Не е ясно дали ще има някаква смяна в тази позиция на новия държавен глава Джо Байдън. Германия се надява на смекчена позиция, само че множеството наблюдаващи предвиждат, че това надали ще се случи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР