Германското правителство представи законодателството си за легализация на канабис в

...
Германското правителство представи законодателството си за легализация на канабис в
Коментари Харесай

Германия представи законопроекта за легализиране на канабиса

Германското държавно управление показа законодателството си за заверка на канабис в страната, оповестява Reuters.

Проектозаконът ще разреши частно развъждане и разпространяване посредством групи с нестопанска цел, само че не и необятно разпространяване на опиата в магазините.

Предвижда се и пилотен план за пускане на дребен брой лицензирани магазини в някои райони, с цел да се откри какво е въздействието на търговията с веществото върху публичното здраве, отбраната на малолетните и пазара на черно.

Придобиването и притежанието на до 25 грама канабис за персонална консумация също ще бъде позволено.

" Досегашната политика във връзка с канабиса се провали. Сега би трябвало да тръгнем по нови пътища ", съобщи министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах.

Съобщението идва откакто Берлин организира диалози с Европейската комисия по основополагащия документ, който немското държавно управление издаде през октомври. Министерствата, участващи в правенето на законодателството - опазването на здравето, правораздаването и земеделието обаче не дадоха период за осъществяване на законопроекта.

Ако бъде утвърден от Народното събрание, той може да бъде прибавен поетапно доникъде на 2024 година

Това ще трансформира Германия в най-големия контролиран народен пазар на канабис в света и в първата страна в Европейски Съюз, която ще позволи комерсиалната му продажба - с евентуално огромни последствия за целия Европейски Съюз.

В Нидерландия, която необятно се асоциира с легалното пушене на трева, развъждането и продажбата на канабис в комерсиалните обекти е механически криминализирано, въпреки и толерирано.

Легализирането на канабиса е една от поредицата обществено прогресивни политики, препоръчани от трипартийното съдружно държавно управление на канцлера Олаф Шолц, което ръководи от 2021 година след 16 години консервативно ръководство на някогашния канцлер Ангела Меркел.

През 2021 година към 4 милиона души в Германия са употребявали канабис, а една четвърт от всички младежи на възраст сред 18 и 24 години в страната са го опитвали, сочат публични изследвания.

Продажбата на медицински канабис е позволена в немските аптеки от 2016 г, само че остават бариери за нахлуване на пазара, в това число разноските. Някои медицински експерти предизвестиха, че легализирането на опиата за развлекателна цел може да увеличи рисковете за пациентите и те да прибегнат към самолечение.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР