Германското правителство представи днес плановете си за нови мерки срещу

...
Германското правителство представи днес плановете си за нови мерки срещу
Коментари Харесай

Германските власти обявиха нови мерки срещу COVID-19 за есента и зимата

Германското държавно управление показа през днешния ден проектите си за нови ограничения против COVID-19 за задаващите се есен и зима, в очакване броят на новозаразените още веднъж да нарасне през студения сезон, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31954
Носенето на маски в самолетите и при пътувания на дълги дистанции с трен и рейс ще бъде наложително от октомври до началото на април в цяла Германия.

Задължителното носене на маски и показване на негативен тест за ковид ще се изисква при посещаване в лечебните заведения, старческите домове и сходни институции с уязвими групи от популацията.

Много други правила ще се вкарват самостоятелно от 16-те обособени провинции според от това, какъв брой съществено е разпространяването на ковид там. Тези правила могат да включват носенето на маски в локалния публичен превоз, в учебните заведения за учениците от пети клас нагоре, както и при публични прояви на закрито.

Някои публични институции, като учебните заведения, пандизите и центровете за настаняване на бежанци, могат да вкарат също постоянно тестване още веднъж, ако броят на новозаразените се увеличи, споделиха немските министри на опазването на здравето и правораздаването в взаимно изказване.

" Германия би трябвало да бъде по-добре готова за идната пандемична зима, в сравнение с през предходни години ", сподели здравният министър Карл Лаутербах (на снимката) и добави, че имунизационната акция ще стартира през есента с нови ваксини.

Министърът на правораздаването Марко Бушман добави, че специфични старания ще бъдат положени, с цел да се оставят учебните заведения отворени.

" Децата имат право да учебно обучение и учебни занятия, които са допустимо най-безгрижни. Затова затварянето на учебни заведения не би трябвало да се позволява ", сподели Бушман и добави, че от единствено обособените провинции ще могат на постановат задължението за носене на маски в учебните заведения, в случай че това е належащо за да продължат да се обезпечават присъствени занятия.

Новите правила би трябвало да бъдат утвърдени от държавното управление и Народното събрание, с цел да влязат в действие, само че се чака, че ще бъдат признати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР